PRIMJERAK ‘ZA LIČNU KOLEKCIJU’: Kod službenika američke ambasade na moskovskom aerodromu pronađena minobacačka granata

Obezbjeđenje na aerodromu “Šeremtjevo” u Moskvi pronašlo je minobacačku granatu u prtljagu službenika američke Ambasade koji je putovao za New York, javila je ruska novinska agencija TASS.

“Jutros je osoblje tokom pregleda prtljaga člana osoblja američke Ambasade u Moskvi otkrilo predmet koji je podsjećao na minobacačku granatu. Pozvana je jedinica za uklanjanje eksplozivnih sredstava i utvrđeno je da je u pitanju bomba sa detonatorom, ali bez eksploziva”, rekao je izvori iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Isti izvor navodi da je unutar granate bilo tragova eksploziva, prenosi Srna.

Aerodromska policija odmah je o incideetu obavijestila američku Ambasadu u Moskvi.

“Očekujemo da će Ambasada objasniti ponašanje člana svog osoblja”, naveo je izvor, ocjenjujući da se incident smatra namjernom provokacijom.

Izvor iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova podsjeća da SAD od terorističkih napada 2001. godine na New York i Washington obraćaju posebnu pažnju na bezbjednost aerodroma, tako da je neshvatljivo da je pronađena bomba u prtljagu jednog od člana osoblja Ambasade.

Član osoblja američke Ambasade rekao je da odlazi iz Rusije jer je završio posao i da je bombu ponio za svoju ličnu kolekciju.

Bomba je oduzeta od službenika Ambasade koji je nastavio put ka New Yorku.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj