OSUĐEN NA DOŽIVOTNU ROBIJU: Nijemac radne kolege trovao olovom i živom

Nijemac koji je kolegama na poslu zatrovao sendviče i piće, zbog čega je jedan od njih praktično u vegetativnom stanju, osuđen je na doživotnu robiju zbog pokušaja ubistva.

Slikovni rezultat za nijemac trovao sendviče

Klaus O. (57), koji je radio u kompaniji u gradu Šlos Holte-Štukenbrok, razotkriven je nakon što je jedan kolega pronašao bijeli prah na svojim sendvičima. Radnici su nakon toga postavili nadzorne kamere zahvaljujući kojima je Klaus O. uhvaćen na djelu.

Na snimku se vidi kako on svojim kolegama otvara torbe i tašne i u sendviče koje su ponijeli sipa praša,k prije nego sve uredno i mirno vrati na svoje mjesto.

Policija je u kući Klausa O. pronašla različite hemikalije, uključujući olovo acetat, kadmijum, olovo i živu, prenosi DPA.

Sudija u gradu Bilefeldu rekao je da mu i dalje nije jasan motiv Klausa O. da otruje hranu i piće svojim kolegama u periodu od 2015. do 2018. godine.

Kod dvojice kolega je usljed trovanja došlo do teškog oštećenja bubrega, dok je treći u vegetativnom stanju i o njemu se brinu roditelji.

Sudija Georg Cimerman rekao je da su u kući Klausa O. pronašli materijal opasniji od onog koji je korišćen u Drugom svjetskom ratu.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj