‘OSA’ NE MOŽE IZLAZITI SA DETALJIMA, ČEKA SE OČITOVANJE MEKTIĆA! Na sjednici Vijeća ministara BiH nije se raspravljalo o ‘SOA-i’

Daniel Markić, direktor Sigurnosno-obavještajne agencije Hrvatske, potvrdio je da su njeni službenici razgovarali s državljanima Bosne i Hercegovine, ali demantuje da su vrbovali pripadnike selefijskog pokreta.

OSA informisala Vijeće ministara o medijskim navodima, ali ih nije potvrdila

Istovremeno Osman Mehmedagić, direktor OSA-e, informisao je članove Vijeća ministara BiH o svim medijskim navodima u vezi s ovom aferom, ali im o njima nije dao nikakvu potvrdu. Predsjedavjući Vijeća ministara BiH očekuje očitovanje resornog ministra Dragana Mektića. Naime, Mektić je na današnjoj sjednici ove institucije trebao predstaviti tražene informacije, ali do toga nije došlo jer je iz privatnih razloga bio u Zagrebu.

“U samoj informaciji koju smo zaprimili riječ je o uočenim pojavama, ne nikako o pojedinačnim imenima i riječ je o operativnim i povjerljivim procedurama koje se ne mogu iznositi u javnost i za koje OSA nije dužna da iznosi u javnost dok se te procedure ne završe”, ističe predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić (SDA), javlja FTV.

Mektićevo očitovanje očekuje i Predsjedništvo BiH

Mektićevo očitovanje očekuju i u Predsjedništvu BiH. Informacije prikupljaju i u Tužilaštvu BiH, gdje su do sada saslušani Dragan Mektić, njegov zamjenik Mijo Krešić i novinar Mato Đaković.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj