‘PAKAO JE PRAZAN’: Juncker i Tusk na press konferenciji ismijavali britansku sapunicu ‘Brexit’

Sasvim je jasno da je kako liderima EU, tako i pojedinim britanskim parlamentarcima, kompletan slučaj napuštanja EU, od tragedije prešao u komičnu atmosferu.

Internet i društvene mreže su prepune ironičnih i satiričnih komentara, gifova i memeova. Najnoviji snimak nastao tokom presskonferencije, na kojoj predsjednik Evropskog vijeća Donald Tusk i predsjednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker odgovaraju na pitanja medija, nam itekako pokazuje da je ova kako rekosmo tragikomična situacija ‘idi mi, dođi mi’, zaslužila i takav tretman. BBC je napravio video od tri najsmješnija trenutka sa ove presice.

Na snimku možete vidjeti kako Jean-Claude Juncker na pitanje koliko dugo traje duža odgoda Brexta odgovara: ‘Do samog kraja’. Dok Tusk na pitanje ‘da li u paklu ima još mjesta za britanske parlamentarce koji uporno odbijaju sporazum sa EU’ odgovara kako je pakao prazan.

Dakle, očito je da odluka koju je većina Britanaca donijela prije dvije godine, više nikome nije jasna. Podsjećamo, Velika Britanija je EU trebala napustiti 29. marta, ali su članice na jučerašnjem samitu jednoglasno privatile odogodu brexita do 22. maja.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj