SARAJLIJE POZIVAJU NA BOJKOT PROIZVODA! Vlasnik lanca pekara “Manja” veliča ratne zločince

Društvenim mrežama munjevito su se proširile fotografije i isječci komenatara Saše Trivića, vlasnika “Krajina klasa”, te lanca pekara “Manja”, koji se tiču osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića, te Ratka Mladića, zbog čega građani pozivaju na bojkot proizvoda.

Image result for bojkot pekare manja

Radovan Karadžić je osuđen na doživotni zatvor zbog ratnih zločina u BiH, a nakon presude vlasnik lanca pekara “Manja” stao je u odbranu ratnog zločinca, što će ga najvjerovatnije koštati bojkota proizvoda ili zatvaranja poslovnica u Sarajevu.

Naime, tvitovi Saše Trivića, osnivača, vlasnika i direktora banjalučke kompanije “Krajina klas”, nastale iz pekare “Manja”, danas kruže društvenim mrežama na kojima se jasno vidi da je sljedbenik ratnih zločinaca Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

On je 9. januara 2016., na neustavni dan Republike Srpske, podijelio fotografiju Ratka Mladića, te napisao status “Na svemu vam hvala. Generale, srećan ti Dan Republike” te “Jedan, jedini”.

Također, iste godine, nekoliko dana prije obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici je napisao “Zbog ovih ‘sarajevskih Srebrenica’ ima da pređem iz komunista u četnike”.

Ovi tvitovi iz 2016. godine su danas dospjeli u javnost, te zbog njih Sarajlije pozivaju na bojkot proizvoda i zatvaranje pekara “Manja” u glavnom gradu.

“Vi koji kupujete u ovim pekarama, imate pravo da znate i stavove njihovog vlasnika. Sarajlije očito prezire, ali mu nimalo nisu mrske naše pare.”, jedna je od poruka sa društvenih mreža.

Također, iz pekare “Manja” su se kratko oglasili putem društvene mreže Facebook, te su napisali da “stav koji je predstavljen u javnosti ne predstavlja stav kompanije niti njenih zaposlenih.”

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj