U SARAJEVU SE SASTAO ‘KRNJI BH. BLOK’: Bez predstavnika DF-a, SDP i NS počinju intenzivno raditi na ‘formalizaciji političkog saveza’

Danas je u 12 sati u prostorijama SDP-a održan sastanak BH bloka kojem su prisustvovali predstavnici SDP-a i Naše stranke.  

Predstavnici su se dogovorili da krenu u izradu političko-programskog manifesta koji će služiti kao osnova ne samo za razgovore s političkim organizacijama zainteresovanim za pristupanje ovom savezu, nego i s nevladinim organizacijama i građanima.

Odlučeno je, takođe, da se krene u izradu pravilnika o radu u BH bloku kako bi buduće odluke saveza bile donesene demokratski i zajednički implementirane.

Predstavnici SDP-a i Naše stranke koji su imenovani u zajedničko radno tijelo će se sastati već iduće sedmice kako bi intenzivno nastavili rad na formalizaciji političkog saveza BH blok.

DF sutra o koaliciji sa SDA

Kako saznajemo, na sastanak je bio pozvan i predsjednik DF-a Željko Komšić, ali se nije odazvao pozivu Nermina Nikšića i Predraga Kojovića. Komšić, šta više, nije ni delegirao nekog drugog funkcionera DF-a da se umjesto njega pojavi na sastanku. 

Podsjećanja radi, DF bi sutra trebao donijeti konačnu odluku o tome da li će ući u vlasti sa SDA, HDZ-om i SNSD-om na državnom nivou, odnosno SDA i HDZ-om na nivou entiteta Federacija BiH.

Ova stranka ranije je oformila radnu grupu koja će pripremiti zaključke o kojima će se rukovodstvo stranke očitovati na sutrašnjoj sjednici, a koji se odnose na ulazak u pregovore o formiranju vlasti.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj