PETAK U NARODNOM POZORIŠTU U SARAJEVU: AUBiH organizuje promociju knjige ‘NATO i sigurnost Evrope’ autora generala Fikreta Muslimovića i prof. dr. Selme Cikotića

Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini u petak 30. 3. 2019. godine organizira promociju knjige “NATO i sigurnost Evrope” autora generala Fikreta Muslimovića i dekana Nacionalne sigurnosne akademije prof. dr. Selme Cikotića. Promocija će se održati u Narodnom pozorištu Sarajevo sa početkom u 20 sati.

Autori i organizatori promocije sa ponosom ističu kako će o ovom veoma značajnom štivu iz domena sigurnosti i atlantskih integracija govoriti eminentni promotori, od kojih posebno valja izdvojiti brigadnu generalicu Marti J. Bissel, komandanticu štaba NATO-a u Sarajevu.

Njegova ekselencija ambasador Mađarske u BiH Krisztián Pósa,  također, je jedan od govornika na promociji, uz prof. dr. Kenana Dautovića, generala Oružanih snaga BiH.

S obzirom na aktuelni sigurnosni moment na Balkanu, u svjetlu rješavanja krupnih regionalnih političkih i sigurnosnih pitanja, knjiga ‘NATO i sigurnost Evrope’, daje najbolji uvid u regionalne sigurnosne integracijske procese, sa posebnim osvrtom na BiH i utjecaje kojima je naša zemlja izložena na svom NATO putu.

To je naglašeno i na promociji ove knjige u Tuzli koja je upriličena 14. marta ove godine.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj