AVDO HEBIB ZA GLOBAL CIR: Dragan Čović truje odnose BiH i Hrvatske

U ovosedmičnom izdanju ‘Intervjua’ Global CIR televizije razgovarali smo sa bivšim visokim dužnosnikom MUP-a RBiH i FBiH Avdom Hebibom. Kao svjedok i sudionik brojnih događaja, Hebib je sagovornik koji može dati odgovore na veliki broj pitanja oko kojih kruže kontroverze u javnosti.

U intervjuu koji slijedi naš sagovornik na sebi svojstven način rasvjetljava događaje koji su se zbivali u BiH, a pogotovo u Sarajevu, s početka devedesetih godina. Poseban osvrt daje na organizaciju i događaje koji su pratili referendum za nezavisnost BiH marta 1992. godine, ali objašnjava i sve ono što je uslijedilo nakon objave rezultata u vidu oružane agresije i opsade glavnog grada BiH.

O tome kako je teklo naoružavanje terorističkih formacija SDS-a u Sarajevu, prvim barikadama, dešavanjima tokom agresije i nakon potpisivanja Daytona, reintegraciji okupiranih sarajevskih općina, odlasku dijela srpskog stanovništva iz Sarajeva, iskustvima sa predratnim i ratnim HDZ-om, manama i prednostima bh. diplomatije i mnogim drugim temama pogledajte u nastavku.

(Global CIR)

Komentiraj