SARAJEVSKA ŠESTORKA PUCA PO ŠAVOVIMA! Iz DF-a šokirani izjavom Sabine Ćudić: ‘Naša stranka besramno izjednačava 1. mart i negiranje genocida’

Sead Milavica, predsjednik sarajevskog kantonalnog odbora DF-a, reagirao je na izjednačavanje 1. marta i negiranja genocida od strane Naše stranke i zastupnice te stranke Sabine Ćudić. 

Naime, Ćudić je u programu N1 komentarišući proces formiranja vlasti kazala da u tome smislu ‘postoji kalendar’. 

– 1. mart, pa negiranje genocida… Svaki put na način koji to odgovara, razni profiteri profitiraju od datuma. Opravdanje je to za trakavicu koja se dešava od oktobra – kazala je Ćudić. 

Milavica smatra da je besramno i politički antidržavnički izjednačavati pojmove 1.marta i negiranja genocida, pa i u kontekstu formiranju vlasti. 

– Sramno je da zastupnica Naše stranke, samo naizgled želeći biti cinična, izjednačava jedan historijski datum kada su se građani BiH demokratskim putem odlučili za nezavisnost i suverenost Bosne i Hercegovine, i anticivilizacijsku pojavu negiranja genocida. Te stvari nikako se ne mogu izjednačavati na nivou dnevne politike, i to bi u Našoj stranci morali znati – kazao je Milavica. 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj