U AVIONSKOJ NESREĆI POGINULA NATALIJA FILJEVA: Jedna od najbogatijih ruskinja vodila oca na ljekarske preglede u Njemačku, avion pao prilikom slijetanja

U padu aviona u blizini Frankfurta poginula je jedna od najbogatijih žena u Rusiji, predsjednica odbora direktora i suvlasnica „Grupe S7” Natalija Filjeva, ali i njen otac i pilot, tvrde njemački mediji.

Filjeva je privatnim avionom letjela kako bi svog oca odvela na ljekarske preglede u Njemačku. Avion tipa Epik E1000 prilikom pokušaja slijetanja je pao i izgorio, a u njemu su poginuli Filjeva, njen otac Valeri Karačev i pilot Andej Dikun. U istrazi pada aviona učestvuju njemački eksperti, kao i ruski i američki forenzičari.

„Eksperti iz Njemačke rukovode istragom, a njihove kolege iz drugih zemalja sarađuju. Rusi su tu zato što su žrtve ruski državljani, a Amerikanci, pošto se radi o američkoj letjelici”, objasnio je Germut Frajtag portparol Savezne službe za istragu avionskih nesreća, prenosi Tanjug.

Filjeva, čije se bogatstvo procjenjuje na 600 miliona dolara, nalazila se u avionu jednomotorcu koji je poletio iz Francuske, a srušio se dok se približavao malom aerodromu u Egelsbahu, na jugozapadu Njemačke, desetak kilometara južno od Frankfurta.

Nakon pada aviona, u blizini udesa, dogodila se i saobraćajna nesreća, pošto je policijski automobil, koji je išao ka mjestu udesa, udario u jedno putničko vozilo. Dva putnika privatnog vozila, za koje mediji pišu da su iz Sandžaka, poginula su na licu mjesta, a tri policajca zadobila su teže povrede.   

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj