ZVIZDIĆ O DODIKOVOM CRTANJU GRANICA: Drina će ostati granica do sudnjeg dana

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić prokomentarisao je crtanje granica Milorada Dodika, prema kojem RS, Srbija i dio Crne Gore čine novu državu.

Našalio se da je Dodik možda crtao granice gdje će biti 4G Plus mreža, ali i istakao da će granica na Drini ostati granica između BiH i Srbije do sudnjeg dana.Kako kaže, BiH želi graditi odnose sa susjedima, ali na bazi poštivanja. Pozvao je susjede na pridržavanja međunarodnog prava i potpisivanje ugovora o granici sa Srbijom i Hrvatskom.

“Povezivanje bh. entiteta s Kosovom nema ni historijsko, a ni pravno utemeljenje. Nosimo odgovornost da se svi potrudimo da otvaramo vrata budućnosti. Vrijeme je da na Balkanu pređemo na 5G, a sada smo izgleda na 2G kada je riječ o političkim odnosima”, kazao je Zvizdić. 

Iscrtavanje granica nazvao je igranjem sa slikovnicama podsjećajući na to da smo kao mali čitali bajke i basne, ali da smo to prevazišli. 

“Ako neko razmišlja o tome da mijenja granice, onda je on najveći protivnik svih građana Zapadnog Balkana. Mi svi znamo kako se odluke na Balkanu jedino mogu mijenjati”, rekao je Zvizdić.

Zaključio je riječima da su dobre komšije oni od čijih se postupaka ne strahuje.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj