O MENTALNOM ZDRAVLJU: Princ Harry otkrio da Oprah i on planiraju snimiti dokumentarni film

Princ Harry otkrio je da se potajice u Londonu našao s Oprah i dogovorio da će zajedno snimiti dokumentarac o mentalnom zdravlju. Oprah Winfrey i princ Harry bit će izvršni producenti i stvaratelji dokumentarne serije za Apple.

tportal

S obzirom da je otvoreno pričao o svojim mentalnim problemima nakon smrti majke, ne čudi da 34-godišnji princ Harry želi raditi na toj temi. Oprah i princ tijekom mnogobrojnih tajnih sastanaka u Londonu smislili su o čemu će i kako razgovarati. Tema dokumentarne serije bit će mentalno zdravlje i prevencija, a na ideju za projekt došli su jer princ Harry to smatra najvećim problemom nakon klimatskih promjena.

Princ Harry u suradnji s bratom Williamom i njegovom suprugom Kate već je 2017. pokrenuo inicijativu Heads Together čiji je cilj suzbiti predrasude u vezi osoba s mentalnim problemima.

‘Čast mi je surađivati s Oprah na ovoj iznimno važnoj seriji na kojoj radimo već mjesecima. Uistinu vjerujem kako je mentalno zdravlje ključ moćnog vođenja i produktivnih zajednica’, rekao je princ Harry.

Princ Harry svjestan je koliko je važno da u dokumentarnoj seriji javnosti pruže točne podatke i rezultate znanosti, kao i uvid u temu koja nikad nije bila važnija nego danas. Njegova je nada kako će serija biti pozitivno iskustvo, te da se nitko neće osjećati isključen.

Princ Harry godinama se već bori s depresijom, a najveća mu je podrška uvijek bio brat William koji ga je i natjerao da progovori o svojim problemima.

‘Mogu sa sigurnošću reći kako je to što sam izgubio mamu kad sam imao 12 godina imalo ozbiljan učinak na moj život i na moj rad – potiskivao sam osjećaje zadnjih 20 godina. Pretpostavljam kako sam mnogo puta bio vrlo blizu potpunog sloma, pogotovo u trenucima kad su me opsjedale razne laži i bol’, rekao je princ Harry u vezi gubitka svoje majke.

Princ Harry ne bi trebao biti samo iza, već i ispred kamera, no još nije poznato hoće li ga možda Oprah intervjuirati. Oprah održava tople odnose s Meghan Markle, njenom majkom Doriom Ragland i princem Harryjem.

(Global CIR/Agencije)


Komentiraj