REAKCIJE NAKON HAPŠENJA! Pamela Anderson putem Twittera branila Assangea: Britanija je američka ku*va

Pamela Anderson putem Twittera je uputila oštre kritike britanskoj i ekvadorskoj vladi nakon što je u četvrtak ujutro u Londonu uhapšen Julian Assange.

Image result for pamela anderson assange

Pamela je Veliku Britaniju nazvala “američkom ku*vom”, a dodala je kako je hapšenje Assangea način da se pažnja skrene s Brexita.Serija tvitova nekadašnje zvijezde serije “Baywatch”, koja se sprijateljila s Julianom Assangeom tokom njegovog boravka u azilu, pojačala je glasine o romansi između njih, a bujna ljepotica je također danas na Twitteru Donalda Trumpa nazvala “otrovnom kukavicom od predsjednika”.

Pamela Anderson je bila čest gost kod osnivača WikiLeaksa tokom njegovog boravka u ekvadorskoj ambasadi u Londonu nakon što ih je 2014. godine upoznala modna dizajnerica Vivien Westwood. 

U intervjuu za Fox News u augustu 2018. godine glumica je rekla da je Julian Assange jedna od njenih omiljenih osoba iako je negirala glasine o romantičnoj vezi.

Ona je još ranije izrazila zabrinutost zbog narušenog zdravlja Juliana Assangea nakon što su mu posjete bile ukinute u martu prošle godine, a često ga je branila i u medijima nazivajući ga političkim zatvorenikom i herojem.

“U šoku sam. Nisam mogla jasno da čujem šta je rekao. Izgleda jako loše. Kako si mogao Ekvadore? Kako si mogla Velika Britanijo? Naravno, ti si američka ku*va i treba ti odvraćanje pažnje od idiotskog Brexit s*anja”, stoji u tvitu Pamele Anderson.

Assange se izjasnio nevinim po optužbi za kršenje odredbi kaucije

Osnivač WikiLeaksa Julian Assange izjasnio se u četvrtak da nije kriv po optužbi da nije došao u pritvor koji mu je bio naređen dok je čekao na izručenje u Švedsku.

Assange je bio suočen s navodima za seksualno zlostavljanje u Švedskoj u vrijeme kada je zatražio politički azil u ekvadorskoj ambasadi u Londonu  2012. Optužbe za seksualno zlostavljanje od tada su povučene, ali je optužba za kršenje odredbi kaucije ostala na snazi.

On se izjasnio nevinim po toj tački optužbe u westminsterskom sudu u četvrtak.

Assange se također suočava s potencijalnom sudskom bitkom oko pokušaja da bude izručen Sjedinjenim Držvama kako bi odgovorio na optužbe da je objavio u javnosti desetke hiljada tajnih vladinih dokumenata.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj