PROTESTI U BEOGRADU! Fotografija koja pokazuje koliko građani Srbije zaista žele promjene

Hiljade ljudi i danas je u centru Beograda održalo mirni protestni skup na kojem su iznijeli svoje zahtjeve za političke promjene u Srbiji, kritikujući predsjednika Aleksandra Vučića i njegovu stranku SNS.

indonezija 4

Protesti se održavaju nekoliko posljednjih mjeseci svake subote, a sve vrijeme vlast u Srbiji pokušava da brojnost demonstranata minimizira, ističući da je riječ o manjim grupama lojalnih opoziciji.

Čak je i ministar policije Nebojša Stefanović znao organizirati i press konferencije na kojima je pokušao demonstrirati da je broj građana koji protestuju mali, ali da se to preuveličava. Išao je čak dotle da je brojao okupljene na fotografiji i procjenjivao konačnu cifru.

Ipak, fotografija napravljena danas ispred Narodne skupštine u Beogradu, čiji je autor Dragoljub Zamurović možda i najbolje pokazuje koliko građana Srbije želi promjene, želi fer izbore, medijske slobode i pravdu.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije koje su napravljene sa obližnjih krovova zgrada, pa čak i aplikacija koja može da “odredi i izračuna broj osoba na jednom metru kvadratnom, pa sve to na raspoređeno duž tačaka na mapi”.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj