UKLETI DATUM? Na dan kada je gorjela katedrala Notre Dame, povijest pamti užase koji su uzeli na stotine života…

Nije dugo trebalo da se dan kada je došlo do požara katedrale Notre Dame dođe do tvrdnje kako je taj dan uklet, a mnoge su na to potaknule brojne tragedije koje su se dogodile.

Dan kada se dogodio zastrašujući požara čuvene pariške katedrale Notre Dame obilježen je s pregrštom tragedija koje su navele mnoge da 15. travanj proglase ukletim.

Potonuće Titanika

Britanski putnički brod Titanic potonuo je u sjevernom Atlantiku u 2:20 sati, dva sata i četrdeset minuta nakon što je udario u ledeni brijeg. Preživjelo je samo 710 od 2.227 putnika i posade na brodu.

“Za promatrača u daljini izgledalo je kao jato galebova koje se njiše s valovima. Stotine njih. Svi zajedno”, opisivao je prizor jedan od pripadnika posade. Prema tragediji snimljen je film Titanic.

Katastrofa u Hillsboroughu

Najveća sportska tragedija u kojoj je poginulo 96 navijača i ozlijeđeno 766 osoba dogodila se tijekom utakmice između Liverpoola i Nottingham Foresta u polufinalu kupa Engleske 1989. godine zbog pucanja centralne tribine uslijed prenatrpanosti.

Zbog pogreške organizatora na stadion koji može primiti 39.000 gledatelja pušteno je više od 54.000 navijača.

Obitelji žrtava krivile su policiju koja nije dopustila navijačima da pobjegnu na teren.

Bombaški napad u Bostonu

Bombaški napad dogodio se za vrijeme održavanja Bostonskog maratona, kada su eksplodirale dvije bombe postavljene nedaleko od završne linije.

AFPFoto: DARREN MCCOLLESTER/AFP/Ilustracija

U eksploziji je ubijeno troje ljudi a ozlijeđene su 264 osobe. Policija je potom pronašla još jednu neeksplodiranu bombu. Počinitelji terorističkog napada su dvojica braće TamerlanDzokhar Tsarnaev, američkih studenata čečenskog podrijetla. Jedan od braće Dzhokharosuđen je na smrt, dok je drugi umro u nerazješnjenim okolnostima. Naime, nakon što je na njega pucala policija pregazio ga je vlastiti brat.

Smrt Abrahama Lincolna

Američki predsjednik Abraham Lincoln je jedan od najznačajnih američkih političara koji se zalagao protiv ropstva i vodio je državu tijekom građanskog rata.

Lincoln Memorial u WashingtonuFoto: Getty

Njega je u kazalištu upucao glumac sklon Konfederaciji John Wilkes Booth. Lincoln je od posljedica ranjavanja umro 15. travnja, dan nakon atentata.

(Global CIR/Net.hr/Agencije)

Komentiraj