SASTANAK U SKOPLJU: Crna Gora podržava Sjevernu Makedoniju na putu u NATO

Generalni direktori Direktorata za politiku i planiranje obrane i Direktorata za ljudske resurse Crne Gore Ivica Ivanović i Mihailo Volkov, sastali su se u četvrtak u Skoplju s državnim tajnikom Ministarstva obrane Republike Sjeverne Makedonije Draganom Nikolićem, kojemu su izrazili punu potporu makedonskom putu članstva u NATO.

Ivanović i Volkov čestitali su potpisivanje Protokola o pristupanju Republike Sjeverne Makedonije NATO-u te izrazili uvjerenje da će punopravno članstvo te zemlje u Savezu, dodatno osnažiti težnje ka očuvanju mira i stabilnosti u regiji, objavilo je crnogorsko Ministarstvo obrane.

Istaknuto je uvjerenje da će dvije zemlje, kao saveznice u okviru NATO-a, moći još intenzivnije razvijati obrambenu suradnju.

Nikolić je izrazio zahvalnost zbog ratifikacije Protokola o pristupanju Republike Sjeverne Makedonije NATO-u od strane crnogorskog parlamenta i naglasio da se Crna Gora kroz kontinuiranu i aktivnu podršku pokazala kao pouzdan i kredibilan partner njegove zemlje, spreman da podijeli iskustva iz integracijskog procesa.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj