NAKON NIZA POLICIJSKIH PRETRESA: U Sjevernoj Irskoj izbili ulični neredi, ubijena novinarka!

Novinarka Lyra McKee (29) ubijena je u Londonderryju u Sjevernoj Irskoj u uličnim neredima. Nerede su izazvali disidenti republikanci koji su izazvali nerede nakon niza policijskih pretresa u četvrtak navečer, piše BBC.

Na policijske automobile bacali su i Molotovljeve koktele. Zamjenik šefa policije Mark Hamilton rekao je da pucnjavu tretiraju kao “teroristički incident”. 

Prema medijskim izvještajima, neredi su izbili nakon što je policija izvela raciju u nekoliko kuća na tom području. Jedna novinarka, koja se javljala s mjesta događaja, rekla je da je napadač “došao iza ugla i počeo nasumice pucati prema policijskim vozilima”.

Armed police in Creggan, Londonderry after shots were fired and petrol bombs were thrown at police., Image: 426849521, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association

Potpredsjednica irske stranke Sinn Féin, Michelle O’Neill, izjavila je da je šokirana i žalosna zbog tragičnih vijesti o smrti mlade novinarke.

– Bezrezervno osuđujem odgovorne za ubistvo ove mlade žene – kazala je O’Neill.

Šefica demokratske stranke DUP Arlene Foster na Twitteru je napisala:

– Užasne vijesti. Bezuman događaj. Jedna obitelj je razorena.

Armed police at the scene of unrest in Creggan, Londonderry., Image: 426856896, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association

Član socijaldemokratske stranke SDLP Mark H Durkan objavio je na Twitteru:

– Upravo odlazim iz Creggana (četvrt u kojoj je došlo do pucnjave, op.a.), slomljenog srca i ljut zbog bespotrebnog gubitka mladog života. Nasilje samo stvara žrtve, to je oduvijek bila posljedica. Misli i molitve našeg grada su s obitelji mlade žene i njezinim prijateljima, neka počiva u miru.

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj