PORODIČNA TRAGEDIJA, A ZA NEKE ‘TRAG’ DO NALOGODAVACA?! Najbogatijem Dancu u napadu u Šri Lanki poginulo troje djece

Najbogatiji Danac milijarder Anders Holch Povlsen, vlasnik međunarodnog lanca trgovina odjećom Bestseller, objavio je da je troje od četvero njegove djece poginulo u terorističkim napadima na Šri Lanki.

Naime njegov glasogovornik potvrdio je da su djeca ovog biznismena poginula u napadima tokom uskršnjih praznika.

“Nažalost, potvrđujemo tužnu vijest. Molimo vas da poštujete privatnost porodice, nemamo daljnjih komentara”, rekao je glasnogovornik kompanije Bestseller Jesper Stubkier.

Najavio da će ostaviti djeci sav imetak

Povlsen, čija imovina vrijedi više od 8 milijardi dolara, najveći je privatni zemljoposjednik u Velikoj Britaniji. Nedavno je izjavio kako planira obnoviti škotsko gorje i da svu svoju zemlju planira ostaviti svojoj djeci kada umre. 

Milijarder, koji je naslijedio bogatstvo od svojih roditelja, zaljubio se u ovo gorje kada je bio na porodičnom odmoru osamdesetih godina, a kada je odrastao počeo je kupovati zemlju. 

Dansko ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je u ponedjeljak da su u bombaškom napadu poginula tri Danca, a Povlsenov glasnogovornik potvrdio je da su žrtve bila djeca ovog milijardera.

U terorističkim napadima koji su se desili na uskršnju nedjelju poginulo je najmanje 290 ljudi, a ranjeno oko 500. Napade je izvelo sedam bombaša samoubica.

I dok se nižu teorije i postavke o nalogodavcima i motivima stravičnog masakra u Šri Lanki, pojedini istraživači naglašavaju da se i činjenica da su u tragediji ubijena djeca milijardera treba uzeti u razmatranje.

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:
  1. […] […]

Komentiraj