ŠANSA ZA POPRAVLJANJE ODNOSA? Medvedev o novom ukrajinskom predsjedniku

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev ocjenjuje da će novi predsjednik Ukrajine nastaviti sa dosadašnjom retorikom, ali i da vjeruje da postoji šansa da se poprave odnosi dvije zemlje.

„Nema sumnje, u odnosu na Rusiju, novi predsjednik zemlje će imati istu retoriku kao i za vrijeme predsjedničke kampanje, i ponavljat će dobro poznate ideološke formule fokusirane na određenu grupu ljudi”, napisao je Medvedev na svojoj Facebook stranici, prenio je Tass.

On je objasnio da nema iluzije, ali i da postoji šansa za popravljanje odnosa između dvije države.

Kako se navodi, ukrajinski komičar Vladimir Zelenski osvojio je 73,09 odsto glasova u drugom krugu predsjedničkih izbora na osnovu 80 odsto prebrojanih glasova. Aktuelni predsednik Petro Porošenko dobio je 24,57 odsto glasova, javila je agencija Tas.

Ukrajinska izborna komisija je navela da je 2,32 odsto glasačkih listića proglašeno nevažećim.

Zelenski je osvojio veći broj glasova u svim ukrajinskim regionima, osim u regionu Ljvova. Odziv birača u drugom krugu predsjedničkih izbora je 62,07 odsto, navela je Komisija.

Zelenski je sinoć poručio da će njegov prvi zadatak kao novog predsjednika Ukrajine biti da obezbjedi oslobađanje vojnih zatvorenika koji se nalaze u pritvoru u istočnoj Ukrajini i Rusiji.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj