MLADIĆ OSVOJIO NEVJEROVATNIH 768 MILIONA DOLARA: Izvučen treći najveći dobitak na lutriji u historiji SAD-a

Mladić po imenu Manuel Franco iz američke savezne države Wisconsin, osvojio je nevjerovatnih 768 miliona dolara u igri na sreću “Poweball” što je ujedno treća najveća isplata u nekoj od igara na sreću u historiji SAD. Čim je pogledao brojeve na svom listiću, nije mogao vjerovati, pa je još u nekoliko navrata povovo uradio provjeru, nakon čega je umalo doživio šok.

Slikovni rezultat za Manuel Franco

-Počeo sam da ludim. Pogledao sam u brojeve i poklapali su se. Srce je počelo da mi lupa, osjetio sam vrućinu. Počeo sam da vičem- rekao je 24-godišnji Franco, koji je ubrzo nakon saznanja da je postao milioner, otišao na posao i dao otkaz.

-Postao sam paranoičan, kao kada imate osjećaj da vas cijeli svijet juri. Svaki dan sam mislio da je iza mene. Teško je da živite svoj život kada imate listić koji svi žele- izjavio je dobitnik milionske nagrade.

Kako je sam priznao, nekoliko dana se krio u svom domu živeći u strahu da će neko pokušati da mu preotme dobitni listić koji je sakrio u svom sefu. Iako je imao zakonsko pravo na anonimnost, Franco je odlučio otići u prostoriju lutrije i fotografisati se sa dobitnim čekom vrijednim 768 miliona dolara.

Dobitnik nagrada nije pristao na ponudu da mu se nagrada počne isplaćivati u nekoliko rata, na nekoliko godina, te se odlučio na jednokratnu isplatu, zbog čega je dobio “samo” 477 miliona dolara, budući da je ostatak dobitka “otišao” na porez na dobit.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj