TO JE SRAMNO I NELJUDSKI! Disneyjeva unuka ogorčena: Nezamislivo je da direktor kompanije prima godišnju plaću od 66 miliona dolara

Unuka legendarnog osnivača kompanije “Disney”, Abigail Disney, kritikovala je generalnog direktora kompanije koju je utemeljio njen djed zbog toga što je njegova godišnja zarada samo u protekloj godini iznosila nevjerovatnih 66 miliona dolara.

Slikovni rezultat za Abigail Disney

Abigail, koja smatra da njen djed nikada ne bi dozvolio ovakav jaz kada su u pitanju plate zaposlenih u kompaniji i čelnih ljudi, tvrdi kako je sramno u neljudski to što generalni direktor Bob Iger ima čak 1.424 puta veću platu od prosječne plate zaposlenih u ovoj kompaniji.

-Kad je dobio bonus prošle godine, izračunala sam i shvatila da je mogao lično, iz svog džepa, svakome od radnika u Disneylandu da poveća platu za 15 posto i još uvijek bi mu ostalo 10 miliona dolara. Postoji tačka u kojoj jednostavno previše toga ide u vrh sistema, klasi ljudi – žao mi je, ovo je radikalno – imaju previše novca- izjavila je Abigal koja smatra kako je sramno što je odavno došlo do ogromnog jaza kada su u pitanju plate zaposlenih u ovoj kompaniji.

Abigail tvrdi kako je cijena od 7,25 dolara po satu, koliko prima većina radnika ove kompanije i dalje sramna, nakon čega se obrušila na sindikat koga smatra odgovornim za prilično nezavidan položaj radnika u kompaniji “Disney”.

-Ako vam je plata šefa 700, 600, 500 puta veća od one prosječnog radnika, niko na zemlji, ni sam Isus Krist, nije vrijedan 500 puta više od prosječne plate svog radnika- izjavila je Abigail.

Kompanija je nakon ovih optužbi stala u odbranu svog generalnog direktora tvrdeći da pozitivno poslovanje i njegov učinak i doprinos kompaniji svakako trebaju biti adekvatno nagrađeni.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj