BIDEN ZVANIČNO OBJAVIO KANDIDATURU! Tramp mu poručio: Dobrodošao u utrku, Uspavani Joe!

Nakon zvanične objave kandidature Joea Bidena za predsjednika SAD-a, aktuelni američki lider Donald Tramp je upozorio bivšeg potpredsjednika, poručujući da će biti “prljavo”.

“Dobrodošao u utrku, Uspavani Joe”, napisao je Tramp na svom Twitter profilu.

“Samo se nadam da ćeš imati dovoljno inteligencije, u što se dugo sumnja, da provedeš uspješnu kampanju za predizbore. Bit će prljavo – nosit ćeš se s ljudima koji istinski imaju neke veoma bolesne ideje. Ali, ako uspiješ, vidimo se na startnoj liniji!”, poručio je Tramp u svom poznatom stilu.

Biden, bivši potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD), u četvrtak je zvanično najavio da će učestvovati u utrci za kandidata Demokratske partije za predsjedničke izbore koji će se u toj zemlji održati naredne godine.

Prema rezultatima ankete koje je objavio Univerzitet u Monmouthu, Biden vodi u utrci za predsjedničkog kandidata iz Demokratske partije s 27 posto podrške birača. Iza njega je s 20 posto podrške birača senator iz Vermounta Bernie Sanders.

Predsjednički, 59. po redu izbori u SAD-u održat će se 3. novembra naredne godine. Unutar Demokratske partije za kandidaturu će se boriti više od 20 potencijalnih kandidata, dok aktuelni američki predsjdnik Tramp slovi za velikog favorita za predsjedničkog kandidata ispred Republikanske partije.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj