NAKON USPJEŠNO ISPUNJENIH KRITERIJA EVROPSKE ŠKOLE ONKOLOGIJE: Onkološka klinika KCUS-a postaje centar za edukaciju mladih onkologa iz regije

Zahvaljujući trudu ljekara i medicinskog osoblja KCUS-a, novoj dijagnostičkoj i terapijskoj opremi i kontinuiranom programu edukacija Klinika za onkologiju KCUS će od septembra 2019. godine postati Centar za edukaciju mladih onkologa iz regije.

Ovo izuzetno visoko priznanje  dodijeljeno je nakon uspješno ispunjenih striktnih kriterija Evropske škole onkologije (ESO), sa sjedištem u Milanu.

Priznanje rezultat kontinuiranog rada

Šef Klinike za onkologiju KCUS-a, prof.dr. Semir Bešlija ističe da je ovo priznanje rezultat dugogodišnje kontinuirane saradnje Klinike za onkologiju i KCUS-a sa ESO-om kao jednom od vodećih edukacijskih onkoloških  organizacija u svijetu.

-Nakon više kurseva i radionica organizovanih u saradnji ESO-a i Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, te uvidom u kvalitet rada naših onkologa i multidisciplinarnih timova koji se bave dijagnostikom i liječenjem malignih oboljenja u KCUS-u, čelni ljudi Evropske škole onkologije odlučili su da Klinika za onkologiju KCUS-a bude jedan od dva regionalna edukacijska centra za područje jugoistočne Evrope. Ovim projektom KCUS potvrđuje svoju vodeću regionalnu ulogu u istraživačkom, edukacijskom i profesionalnom pristupu u tretmanu malignih oboljenja – izjavio je Bešlija.

Kao preporučeni centar za edukaciju Onkološka klinika KCUS-a će omogućiti edukaciju u trajanju od tri do šest mjeseci iz oblasti karcinoma dojke, pod mentorstvom prof.dr. Semira Bešlije i uroloških tumora, pod mentorstvom doc. dr. Timura Cerića.

Savremena medicina zahtijeva stalnu nadogradnju i uvođenje inovacija

Generalna direktorica KCUS, prof. dr. Sebija Izetbegović ističe da nije iznenađena ovim priznanjem, jer su predan i odgovoran rad garancija uspjeha.

-Ponosna sam na naše ljekare i medicinsko osoblje koji rade savjesno i odgovorno s ciljem pružanja što kvalitetnijih usluga bolesnicima. Rezultati takvog rada vide se svakodnevno, počevši od brojnih pohvala bolesnika, do velikih svjetskih priznanja. Savremena medicina zahtijeva stalnu nadogradnju i uvođenje inovacija, što strateškim planom razvoja i unapređenja rada nastojimo zadovoljiti. Nabavkom nove opreme, odgovornim radom, te pravilnim programom edukacija pozicionirali smo KCUS u sami vrh vodećih zdravstvenih centara u regiji – navela je prof. dr. Izetbegović.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj