NA PREDSTAVLJANJE POZVANO 560 MODNIH BRENDOVA: Pitti lansira posebnu dječiju kolekciju

Slavni talijanski brand uskoro lansira dječiju laboratoriju odijevanja na svom 89. izdanju kolekcija Pitti Bimbo, koje se priprema u predivnoj palaci Basso u Firenzi. Pozvano je 560 marki, među kojima je 337 međunarodnih.

 Referentni salon u organizaciji ‘Pitti Immagine’ će se širiti na 47.000 m², a pokazat će neviđenu atrakciju sa novom kolekcijom Emporio Armani. Oformljen 1982. Godine, Armani Junior je integriran u sklopu linija Emporio Armani od prošle jeseni. Sastavljen od gamme posvećene novorođenčetu i bebama do 36 mjeseci, ostvaruje kolekcije za djevojčice i dječake od 4 do 16 godina.

Piše: Džana Mujadžić

Zanimljiva novost je i prostor ‘The Kid’s Lab’, koji će se smjestiti u unutrašnjosti suvremenog dekora koji je osmislio Storage Milano. Top Floor  paviljon prima različite deklinacije dječije mode. Tu će se također razmatrati budući projekti ilustriranja dječijih izdanja, koje odabira Bologne Children’s Book Fair i Off The Page…And in The World of Fashion,  uz učešće 25 svjetskih ilustratora.

Chopard, Dolce&Gabana, Jacobs

Među učesnicima je i francuski Chopard sa projektom podrške Fondaciji Andrea Bocelli za rekonstrukciju škole Muccia. Njujorkški fotograf Tom Watson ce izložiti fotografije pod zajedničkim nazivom ‘Una familia, tutti colori’ /Jedna obitelj, sve boje/ pa će zaradu od ulaznica ustupiti udruženju Mamme per la pelle. ‘Milk magazine’ pokazuje projekt The Playful Living za Style Piccoli i predstavlja knjigu Craft the Seasons, 100 kreacija francuske dizajnerice Nathalie Lété.

Učešće su najavili Dolce&Gabbana Kids, grupa CWF sa markama Little Mark Jacobs, Boss, Karl Lagerfeld i Billieblush,Cp Company Undersixteen, Herno Kids, Miss Blumenina, Monnalisa, Petit Bateau i Philosophy by Lorenzo Srafini.U izboru Fancy Room učestvuje dizajnerska marka Seletti, brand Meri Meri, sa proizvodima za kućne svečanosti, te danski label Maileg.

Odrzat će se mnoštvo prigodnih događaja: susreta, konferencija, rasprava. Sa posebnim interesom se očekuje smotra Pitti Immagine u Sali della Ronde koje će predstaviti Emiliano Frangipane. Site e-Pitti.com će odmah staviti na raspolaganje kupaca mnoštvo modela na web, dok će platforma B2B izložiti kolekciju odijevnih predmeta i katalog 370 marki i 2000 različitih proizvoda.

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj