UŽAS SE NASTAVLJA! Šri Lanka: Ekstremisti se digli uzrak, stradalo i šestero djece

Tijela 15 ljudi, uključujući šestero djece, pronađena su na poprištu žestokog noćnog obračuna između policijskih komandosa i navodnih pripadnika DAIŠ-a na istočnoj obali Šri Lanke, izjavio je glasnogovornik vojske u subotu, šest dana nakon što su bombaši samoubojice na Uskrs ubili više od 250 ljudi.

 - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Policijski komandosi, uz sudjelovanje pripadnika vojske, okružili su u petak kasno navečer kuću u Sainthamarithu, 364 kilometra istočno od glavnog grada Colomba, zbog sumnje da se u njoj nalaze teroristi povezani s napadom na crkve i hotele na uskrsnu nedjelju. Nakon što je iz kuće zapucano na pripadnike policijsko-vojnih specijalnih snaga izbio je sukob, a u kući su odjeknule tri snažne eksplozije, kazao je glasnogovornik Ruwan Gunasekara.

Sukob s teroristima

“Nakon obračuna, policija i vojska su pretražili kuću i pronašli 15 tijela. Među mrtvima su tri žene i šestero djece. Također su pronađena i tijela trojice muškaraca za koje se vjeruju da su bombaši samoubojice”, rekao je glasnogovornik.

Prema njegovim riječima, militanti su pripadnici domaće islamističke skupine National Towheed Jama’at (NTJ). U tijeku je operacija pretrage područja većinski naseljenog muslimanima.

Uhićenja prije sukoba

Nekoliko sati prije spomenutog obračuna, policija je u kući udaljenoj šest kilometara uhitila sedam ljudi i pronašla velike količine eksploziva. Osim eksploziva, policija je zaplijenila i samoubilačke pojaseve, bespilotnu letjelicu i zastavu DAIŠ-a.

Na Šri Lanki je u petak pojačana razina sigurnosti te je većina džamija zbog toga i otkazala molitve, a vlada je oslučila odgoditi otvaranje škola sve do 6. svibnja.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj