MIGRANTSKA KRIZA O KOJOJ NIKO NE PRIČA! Papa šalje novac za pomoć migrantima koji žele ući u SAD

Papa Franjo šalje pola milijuna dolara kako bi pomogao migrantima u Meksiku koji nastoje ući u Sjedinjene Države, prema izvješću Vatican Newsa.

Iznos donacije pape Franje od 500.000 dolara kao pomoć migrantima iz srednjoameričkih zemalja pristiglim u Meksiko, bit će podijeljen na 27 projekata u 16 biskupija i meksičkih redovničkih zajednica koje su zatražile pomoć kako bi i dalje osiguravale smještaj, hranu i osnovne potrepštine, piše na internetskoj stranici “Petrovog novčića”, fonda Svete Stolice koji prikuplja sredstva za slične namjene, javio je u subotu Vatican News.

Nakon 4000 kilometara koje su prešli pješačeći iz Hondurasa, Salvadora i Gvatemale, u posljednjih nekoliko mjeseci tisuće migranata stigle su u Meksiko – ističe se u priopćenju. Muškarci i žene, često s malom djecom, pobjegli su od siromaštva i nasilja nadajući se boljoj budućnosti u Sjedinjenim Državama, ali su im one zatvorile granicu.

U Meksiko je u 2018. ušlo 6 velikih karavana migranata, ukupno 75.000 ljudi, a najavljene su i druge skupine, kaže se u priopćenju. Svi su ti ljudi zaustavljeni, ne mogu ući u Sjedinjene Države, nemaju kuće ni sredstava za život. Katolička crkva je u svojim biskupijskim i redovničkim kućama i ustanovama primila tisuće njih pružajući im najpotrebnije za život, od smještaja do odjeće, navodi se u priopćenju, prenosi Hina.

Američki potpredsjednik Mike Pence izjavio je u listopadu prošle godine kako mu je honduraški predsjednik Hernandez rekao da “ljevičarske skupine” iz Srednje Amerike organiziraju neke od karavana migranata koje “financira Venezuela” kako bi dovele u pitanje suverenitet i granice Sjedinjenih Država.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj