DEMOLIRANJEM DO OPUŠTANJA: U Zagrebu otvorena soba za razbijanje

Hronična izloženost stresu izaziva čir na želucu, bolest srca, dijabetes… Ali, postoji način kako da, barem nakratko, izbacite nagomilani stres iz sebe – razbijanjem!

Demoliranjem do opuštanja: U Zagrebu otvorena soba za razbijanje

U prvoj zagrebačkoj sobi za razbijanje – “Smashit”, čekićem, šipkom i bejzbol palicom možete da razbijete štampače, tegle i knauf ploče.

Terapija izbacivanja stresa traje pola sata, što je vrijeme za koje čovjek može da se oznoji kao nikad do sada.

Oni koji su imali prilike da probaju ovu pomalo neuobičajenu metodu opuštanja, kaži da su ih ruke boljele i dan poslije “kao poslije jakog treninga u teretani”, piše 24 sata.

Novinar tog portala kaže da što je više napredovao u razbijanju stvari, u njemu je bilo sve manje stresa. Sa svakim udarcem pritisak je izlazio iz njega, da bi se na kraju raspršio kao da ga nikada nije ni bilo.

Najviše se namučio sa štampačem, koga nije bilo lako razbiti u komadiće, ali nije odustajao dok njegovi dijelovi nisu počeli da lete na sve strane.

Vlasnik “Smashita” Tomislav Stanić, koji svoj stres izbacuje sportom, kaže da mu je u jednom trenutku treblao nešto “žešće”, pa je osjetio potrebu da nešto razbije i tako se opusti.

Ubrzo je došao na ideju da otvori sobu u kojoj bi ljudi mogli da “divljaju” pola sata, pa da poslije kući dođu opušteni. Kaže da je to jedna vrsta njegove anti-stres terapije.

Cijene korišćenja sobe za razbijanje variraju od 50 do 140 kuna, odnosno sedam do 19 evra, u zavisnosti od toga šta se demolira i koliko sve to traje.

(Global CIR/24sata/Agencije)

Komentiraj