PUT OKO SVIJETA PRETVORIO SE U PAKAO! Čuli su da nešto lupa na palubi jahte, a kada su se popeli uslijedila je borba za život…

Pirati su upali na jahtu jedne novozelandske porodice i ubili oca, ali su majka i djeca uspjeli da prežive.

Alan i Derin Kalvervel sa decom

Novozelanđanin Alan Kalvervel (60) ubijen je dok je pokušao da brani svoju ženu i dvoje djece od kriminalaca koji su ih napali u blizini ostrva Morodub, popularog turističkog mjesta u sjeveroistočnom dijelu Paname u četvrtak.

Porodicu je probudila buka na krovu jahte i kada je Alan otišao da vidi o čemu se radi, pogođen je hicem i na mjestu ostao mrtav. Njegova supruga Derin i kćerka Brajer (11) su napadnute i ranjene su mačetama, a sin Flin (11) nije povređen.

Kako prenosi “Dejli mejl”, njih troje su se spasli jer je Derin, prema riječima sestre njenog muža, uspjela da odbije napad pirata i da se sa djecom zaključa u donju kabinu.

Uprkos povredama od mačete, Derin je uspjela da pozove jednog prijatelja telefonom i on im je pomogao da se vrate na bezbjedno.

Derin i Alan Kalvervel
Derin i Alan Kalvervel

– Ponosni smo na nju – rekla je Derin Hjuz, Alanova sestra.

Prema njenim riječima, Derin i Brajer su puštene iz bolnice gde su im liječene rane.

Ona je rekla da je njen brat bio “posvećen i voljen otac, suprug, brat, sin, ujak i prijatelj svima”.

“Porodica mu je bila sve. Ništa nije moglo da nas pripremi na ovaj napad koji je tragično uzeo Alanov život”, napisala je ona na “Facebooku”.

Porodica je kupila jahtu u SAD-u i dvije godine plovila oko svijeta.

Panama je trebalo da im bude posljednja destinacija pre povratka u Novi Zeland.

Dok tačni motivi iza napada tek treba da se potvrde, pirati su navodno ukrali jedan motor sa broda, kao i neke druge stvari. Od tada su uhapšena tri osumnjičena lica u vezi sa napadom, a direktor Nacionalne granične službe Paname Erik Estrada potvrdio je da je istraga u toku.

(Global CIR/DM7Blic/Agencije)

Komentiraj