ANA BRNABIĆ SUTRA U SARAJEVU! Planiran susret sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a za europska i euroazijska pitanja Matthewom Palmerom

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić boraviće u jednodnevnoj posjeti Sarajevu gdje će učestvovati na Godišnjem sastanku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u srijedu, 8. maja, saopšteno je iz Vlade. Premijerka Brnabić će sutrašnju posjetu Sarajevu započeti radnim susretom sa predsednikom EBRD Sumom Čakrabartijem.

Ana Brnabić sutra u Sarajevu

Na marginama godišnjeg skupa planiran je sastanak sa vršiocem dužnosti zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za europska i euroazijska pitanja Matthewom Palmerom.

Brnabić će biti jedan od govornika na panelu o Zapadnom Balkanu. Glavna tema sastanka je “Povezivanjem ekonomija do snažnijeg rasta”, koja se odnosi na region Zapadnog Balkana, kao i predstavljanje mogućnosti za ulaganja na ovom području.

Povodom Godišnjeg skupa i ekonomskog foruma u okviru njega, za koji je prijavljeno više od 3.000 učesnika, u Sarajevu će biti prisutni mnogi predstavnici poslovne zajednice, investitori, visoki zvaničnici, guverneri EBRD, ministri finansija, predstavnici organizacija civilnog društva Zapadnog Balkana.

U saopštenju je navedeno da će biti riječi i o drugim temama, poput digitalizacije, informacionih tehnologija, zelenih gradova, migracije, srednjih i malih preduzeća, odnosno o načinu prevazilaženja izazova sa kojima se region susreće.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj