OSUĐENI ANDRIJA MANDIĆ, MILAN KNEŽEVIĆ I OSTALI! Zbog pokušaja državnog udara u Crnoj Gori dobili preko 67 godina zatvora

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni su danas na po pet godina zatvora, odlukom vijeća sutkinje Suzane Mugoše, koje je oglasilo krivim sve optužene u slučaju pokušaja državnog udara na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori u oktobru 2016. godine. 

Sutkinja Mugoša je rekla da je cilj kriminalne organizacije bio da zastraše građane, povrijede ustavne strukture Crne Gore, te spriječe ulazak Crne Gore u NATO savez. Kako je navela, članovi organizacije bili su uračunljivi i svjesni svog djela i htjeli su da ga izvrše, znajući da je nelegalno. 

Odlukom sudskog vijeća svi optuženi su proglašeni krivima.

Tako su ruskim državljanima Eduardu Šišmakovu i Vladimiru Popovu određene kazne zatvora od 15, odnosno 12 godina zatvora. Dikić Bratislav, bivši komandant žandermerije u Srbiji, osuđen je na osam godina zatvora, dok su Bogićević Predrag i Ristić Nemanja osuđeni na po sedam godina zatvora. 

Državljani Srbije Đorđević Srboljub i Dušić Milan dobili su po godinu i šest mjeseci zatvora. Milić Branka, koja se nalazi u bjekstvu u ambasadi Srbije u Podgorici, osuđena je na tri godine zatvora, dok je Maksić Dragan osuđen na godinu i devet mjeseci.

Vozač DF-a Mihailo Čađenović osuđen je na godinu i šest mjeseci zatvora, dok je godinu dana zatvora dobila Hristić Kristina. 

Današnja presuda je prvostepena i okrivljeni imaju pravo žalbe. 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj