‘VILAYET HIND’: Teroristička grupa DAIŠ formirala provinciju u Indiji

Teroristička grupa DAIŠ saopštila je da je formirala ‘provinciju’ u Indiji, nakon sukoba militanata i snaga bezbjednosti u regionu Kašmira u kojima je poginuo jedan militant.

Slikovni rezultat za isis in india province

Novinska agencija “Amak” javila je sinoć da je tzv. “Islamska država” formirala novu provinciju pod nazivom “Vilayet Hind”, kao i da su militanti nanijeli gubitke indijskim vojnicima u gradu Amshipora na Kašmiru.

“Uspostavljanje `provincije` u regionu u kome ne postoji ništa slično je apsurdno, ali ipak to ne treba otpisati”, rekla je Rita Katz, direktor obavještajne grupe SITE, koja prati islamske ekstremiste širom svijeta.

Ona je rekla da ovo možda ne djeluje važno, ali za ekstremiste u ovim osjetljivim regionima može da bude početak napora s ciljem izgradnje novog kalifata, nakon što im je propao onaj na Bliskom istoku.

Nuklearne sile Indija i Pakistan vodile su dva rata oko Kašmira i došle su na ivicu trećeg početkom godine nakon samoubilačkog napada pakistanske militantne grupe kada je ubijeno 40 indijskih vojnika.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj