DODIKOVE IZJAVE DOLIJEVANJE ULJA NA VATRU! Čović: Zatražit ću da se odmah pristupi uspostavi VM BiH

Na konstituirajućoj sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH u ponedjeljak u Mostaru otvoreno je nekoliko aktualnih tema koje se odnose na daljnji tijek unutarstranačkih izbora, a koji se, po riječima predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, moraju završiti do 15. srpnja.

Vezano za uspostavu vlasi na državnoj razini, Čović je kazao da je donesen zaključak da se u razgovoru s liderom SNSD-a Miloradom Dodikom i liderom SDA Bakirom Izetbegovićem zatraži što žurnija uspostava Vijeća ministara u BiH.

– Zaključili smo da sutra, u razgovoru s Izetbegovićem i Dodikom, zatražim, a to je definitivno stav HDZ-a BiH, da se odmah pristupi uspostavi Vijeća ministara u BiH sukladno razgovorima koje smo vodili i da tu prolongiranja više nema – izjavio je Čović nakon konstituirajući sjednice stranačkog predsjedništva.

Po njegovim riječima, ako uskoro ne dobije legitimne predstavnike Bosni i Hercegovina vlasti može ući u “nesagledivu krizu” te će stoga HDZ BiH insistirati na što bržoj uspostavi vlast, primarno na razini Vijeća ministara BiH.

Kada je u pitanju podjela resora, Čović je dodao da je taj dio, što se njega tiče, definiran i da se o tome nema što više razgovarati.

Osvrnuo se i na predstojeće izbore u Republici Hrvatskoj za Europski parlament, najavivši da će sljedeće nedjelje predstavnici HDZ-a BiH biti u Zagrebu, gdje će se sastati s predstavnicima HDZ-a Hrvatske.

– Izbori su za Europski parlament, ali smo dobili šansu da kao politički subjekt imamo čak uvjetno svog predstavnika jer je Željana Zovko i prijedlog HDZ-a BiH. Onda se moramo na drugačiji način i angažirati – istaknuo je Čović.

Dodika dolijeva ulje na vatru

Upitan da prokomentira izjavu Milorada Dodika o obilježavanju dana Vojske RS-a, odnosno Dodikove želje da Treći pješadijski puk Oružanih snaga BiH obuče uniforme Vojske RS-a, kazao je da, kao i do sada, nema nikakav komentar, a potom dodao: 

– Reforma odbrane i Oružanih snaga BiH je jedna od najuspješnijih, dao Bog da smo i druge završili na sličan način. Svako ima svoje viđenje i svako u ambijentu kojem imamo, dolijeva ulje na vatru. Ja ću štititi interese u skladu sa Ustavom BiH – kazao je Čović.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj