JASNA PORUKA U SOČIJU! Pompeo: Miješanje Rusije u nove izbore u SAD-u je neprihvatljivo

 Američki državni sekretar Majk Pompeo saopštio je da je upozorio ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova na eventualno miješanje Rusije u naredne predsjedničke izbore u SAD-u.

Slikovni rezultat za Å¡ta su dogovorili pompeo lavrov globalcir.com

Pompeo je izjavio na konferenciji za novinare nakon trosatnih razgovora sa ruskim ministrom u Sočiju da je „miješanje u američke izbore neprihvatljivo” i da bi eventualno uključivanje Rusije tokom 2020. godine u ovo pitanje odnose dvije države moglo još više da pogorša , prenosi AP.

Za koga je navijala Rusija?

Međutim, mediji navode kako nije jasno na koje novo miješanje u američke izbore misli, ukoliko na prošlim nije bilo miješanja, barem po Muellerovom izvještaju. Stoga su pojedini analitičari posumnjali da je Pompeo mislio na uplitanje Rusije na strani Hillary Clinton kako ju je Tramp optuživao u više navrata.

Predsjednik Tramp izjavio je prije mjesec dana za Fox News da je ruska vlada preferirala Hillary Clinton kao predsjednicu jer se ne bi usprotivila ruskoj energetskoj industriji.

“Reći ću vam ovo o Rusiji, da su imali nešto o meni, to bi davno izašlo, vjerovatno dugo prije nego što sam pobjedio jer bi im bilo puno bolje”, rekao je Tramp u svom prvom intervjuu nakonokončanja istrage Roberta Muellera.

“Nadam se da ćemo se dobro slagati s njima, ali bilo bi im mnogo bolje s Hillary Clinton kao predsjednikom”, kazao je.

O Iranu i Venecueli

Američki državni sekretar je takođe rekao da SAD žele da izbjegnu rat sa Iranom, jer tenzije između dvije zemlje rastu. On je naglasio: „Suštinski mi ne tražimo rat s Iranom”.

Pompeo je dodao i da je tokom sastanka s ruskim ministrom spoljnih poslova pozvao Rusiju da prekine svoju podršku predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru.

Politička situacija u Venecueli je sve veći problem u odnosima između Vašingtona i Moskve, pošto Sjedinjene Države priznaju lidera opozicije Huana Guaida kao privremenog predsjednika umjesto izabranog Madura.

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:
  1. […] JASNA PORUKA U SOČIJU! Pompeo: Miješanje Rusije u nove izbore u SAD-u je neprihvatljivo – ago […]

  2. […] JASNA PORUKA U SOČIJU! Pompeo: Miješanje Rusije u nove izbore u SAD-u je neprihvatljivo Objavljeno u: […]

Komentiraj