U SARAJEVU UHAPŠEN DARIO DELIBAŠIĆ! Sin legendarnog Kinđeta uhapšen zbog učešća u otmici

Sarajevska policija danas oko podneva uhapsila je Sarajliju Darija Delibašića, zbog sumnje da je 20. aprila učestvovao u otmici osobe T.K. jednog od vlasnika Nargila bara Mahala u Sarajevu, saznaje Oslobođenje od organa istrage.

Kako se moglo saznati, T.K. su navodno oteli pripadnici Škaljarskog klana iz Crne Gore, jednog od dva najjača mafijaška klana u regionu (Škaljarski i Kavački klan). Za sada je poznato da je T.K otet 20. aprila, te nekoliko sati držan zatvoren u jednoj vikendici na području Ilidže. Pod kojim okolnostima je otet i pušten nakon nekoliko sati nije poznato.

Delibašić se dovodi u vezu sa otmicom zato što je nekoliko dana prije otmice vikendicu u kojoj je držan T.K., navodno, iznajmio nekim Crnogorcima i jednom državljaninu Srbije.

Dario Delibašić je sin košarkaške legende Mirze Delibašića. Dario je, kako saznajemo, vlasnik palačinkarnice Cakum Pakum u Ulici Kaptol. On je, kako nezvanično saznajemo navodno osuđen u odsustvu u Italiji na šest godina i osam mjeseci zbog dilanja droge.

“Dario je učestvovao u transportu droge iz Beograda, preko BiH, Zagreba, Maribora u Italiju te da je tim poslovima stekao nezakonitu korist od 60.000 eura”, navodi naš izvor.

Naš izvor dodaje da Delibašić nije do sada izručen italijanskom pravosuđu iz nekoliko razloga: Prvo, BiH ne izručuje svoje državljane drugim državama, a pored toga, BiH nema potpisan sporazum sa Italijom o preuzimanju i procesuiranja sudskih predmeta.

Podsjetimo, u toku je obračun pripadnika Škaljarskog i Kavačkog klana. Pripadnici Škaljarskog klana se uglavnom bave poslovima vezanim za šverc droge. Jovica Jovan Vukotić je vođa škaljaraca. On je navodno pod zaštitom Luke Bojovića i Filipa Koraća, označenih kao najmočniji ljudi u srpskom podzemlju. Škaljarci su se u posljednje vrijeme doveli u vezu sa nekoliko likvidacija u regionu, koje izvršavaju isključivo automatskom puškom sa velikim brojem ispaljenih metaka. Potom pale automobil i u njemu ostavljaju pušku, što se smatra njihovim “potpisom”.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj