(VIDEO) ZUKORLIĆ PRIJETI SDA BiH: “Iz Sandžaka ste se podigli, tu će vam se klanjati dženaza”

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić zaprijetio je Stranci demokratske akcije (SDA) BiH nestajanjem sa političke scene zbog njihove navodne podrške Islamskoj zajednici Srbije.

Zukorlić je to učinio u svom obraćanju na svečanoj akademiji povodom Dana Fakulteta za islamske studije, kritikujući nedavnu posjetu Sandžaku bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

“Izdaja je pobijeđana u ovoj islamskoj zajednici. Ona je lokalizovana. Ili ćemo je ugasiti ili će sama sebe izgorjeti, ali ona više nije opasnost. Može ona dobiti podršku odakle god, od koga god, i ma koliko taj bio velik taj će propasti. Nasukali su se. Kao što su mislili da Titanik ne može da potone, potonuće svi koji su se nasukali na greben koji se zove Sandžak i koji se zove islamska zajednica i sve ustanove ove islamske zajednice.

Zulum se kida kad je najdeblji, a to što su mislili da su veliki zato što se nalaze na važnim pozicijama, za njih gore jer sa visine kad se pada onda se potpuno razbija. I to bi oni trebali da znaju.

Jer, mi smo 100 godina opstali bez njih, i jednih i drugih (Bosna i Turska – op.urednika), i još 100 ćemo opstati i napredovati bez njih. I nismo se vezali za njih zato što moramo ili zato što imamo interes već zato što smo jedno i ostaćemo jedno jer takvi nas neće obeshrabriti. Mi ćemo ostati u tome dosljedni do kraja, a oni će samo biti u budućnosti dio historije i dio loših lekcija u toj istoriji jer se jednako može učiti na lekcijama kako valja kao što se uči na lekcijama kako ne valja.

Krenuli su iz Sandžaka, kako reče muftija Dudić, podigli su se 90-te iz Sandžaka, očito će tu da im se klanja džanaza, jer su učinili nešto jako loše, stali su na strani izdaje. Ko stane na strani izdaje mora da propadne”, kazao je Zukorlić.

(Global CIR/ Sandzacke.rs)

  1. […] Indikativno je da se na regionalnom planu, u isto vrijeme kada traju Dodikovi bjesomučni napadi NA SDA i državu BiH, a Vlada u KS prima katalonske separatiste, svojim istupima protiv SDA i njenog lidera Bakira Izetbegovića istakao i Muamer Zukorlić, lider SPP-a, stranke koja djeluje u Sandžaku, a koja održava bliske veze sa političkim projektom Narodom i pravdom Elmedina Dine Konakovića. Zukorlić je u jednom svom fanatičnom istupu čak zaprijetio da će ‘klanjati dženazu’… […]

  2. […] […]

Komentiraj