NA MJESTU NA KOJEM VREBAJU MEDVJEDI I KOJOTI: Dječak (1) preživio u divljini tri dana: ‘To je pravo čudo…’

Kenneth Howard je bio gladan, pothlađen i dehidrirao je kada su ga pronašli nakon tri dana potrage. Spasioci su u srijedu čuli njegov plač.

Kažu kako je pravo čudo da je preživio tri dana bez hrane, vode i topline na mjestu na kojem vrebaju medvjedi i kojoti. Bio je u dosta dobrom stanju kad su ga našli, a odvezli su ga u bolnicu na pregled. Dječaka starog 22 mjeseca tražili su spasioci, helikopteri, dronovi i potražni psi. Pridružio se i veliki broj lokalnih stanovnika. Dječak je nestao u nedjelju navečer iz svojeg doma u Kentuckyju. Njegovi očajni roditelji su čak ponudili 5000 dolara nagrade onome tko im pronađe sina. 

– Bio je vani s ocem i on je na trenutak otišao iza kuće. Kada se vratio, Kennetha više nije bilo. Samo je nestao. To je bila prava noćna mora – kaže član obitelji. U srijedu su svi već bili očajni, a onda su dječaka našli nekih 600 metara od njegovog doma. Bio je žedan i tražio je svoje roditelje. Elden Howard kaže kako je htio biti siguran da su pronašli njegovog sina. 

– Tek kada sam vidio fotografije, rekao sam da je to moje dijete. To je bila najbolja stvar koja mi se dogodila u životu – rekao je Howard za WYMT. Vlasti istražuju cijeli slučaj, a dječak se oporavlja od ugriza krpelja, dehidracije i oteklina. 

– On je pravi planinski dječak Kentuckyja – rekao je jedan službenik. 

(Global CIR/24sata)

Komentiraj