ODGOVORNA MODA NA FESTIVALU U CANNESU! Predstavljena haljina iz kolekcije ‘Crveni tepih’: Napravljena je od prošlogodišnjeg tepiha po kojem su šetali slavni filmaši

Odgovorna moda stigla je i na Festival u Cannesu zahvaljujući brendu nazvanom “17h10”,  koji “upcycling” predstavlja kao poseban izazov.

Mlada marka specijalizirana za šivanje ženskih odijela i kostima, upotrijebila je osobno predstavljanje čuvenog ružičastog prekrivača za vrijeme jednog uspinjanja stubama poznate Palače festivala.

Ako su pogledi uvijek okrenuti prema zvaničnom, natjecateljskom programu, skupocijenim haljinama poznatih kreatora, što se smjenjuju bez prestanka na Croisette, crveni tepih je svake godine – isti.

Piše: Džana Mujadžić

Za 72 izdanje najpoznatije, svjetske smotre sedme umjetnosti, label “17h10” izlazi pod svjetla reflektora i fotoaparata, zahvaljujući tepihu koji se mijenja tri puta dnevno. Upotrijebljena je vrijedna, ali nepoznata okolnost, za predstavljanje “upcyclirane” haljine.

Oprava između kostima i večernje toalete, zamišljena je i ostvarena uz pomoć kreatorice Bénédicte Vernier, a povjerena poznatoj “influentici” Fadeli Mecheri, koju na Instagramu prati oko 94 000 pretplatnika.

Za izradu haljine upotrijebljen je prošlogodisnji tepih festivala, dobro očišćen i prerađen.

Marka “17h10” se  ovdje ne zaustavlja, obraćajući se svim ženama drugačijim modelima iz kolekcije “Crveni tepih”, ostvarenim od vunene posteljine pokupljene u tvornicama konfekcije, dok su postave napravljene od recikliranih konzervi Coca-Cole.

Odjeća kolekcije “Crveni tepih” se prodaje po početnoj cijeni od 520 eura.

Amélie Delacour i Caroline Rey su pokrenule brend prošle godine, uputivši ga ženama u potrazi za suvremenom radnom, ali i odjećom za zabavu. Posebnu prednost predstavlja okolnost da je prilagođen svim tjelesnim morfologijama pa je stoga veoma tražen.

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj