DAENERYS UBIJENA, ŽELJEZNO PRIJESTOLJE UNIŠTENO! Kraj serije ‘Igra prijestolja’

Nakon osam dugih i napetih sezona, najomiljenija i najviše komentirana fantazijska serija ‘Igra prijestolja’ napokon je dosegla svoj kraj. U nedjelju navečer, gledatelji su konačno saznali sudbinu svojih omiljenih likova iz Westerosa.

Nakon što je Tyrion svjedočio uništenju koje je Daenerys priredila kralju Landingu, traži od Jona Snowa da se pobuni protiv nje – i, kao što su kritičari predvidjeli, pobuna završava ubojstvom Daenerys, čime se okončava njena kratka vladavina (zapravo nikada nije uspjela ni sjesti na Željezno prijestolje).

Zmaj spaljuje prijestolje vatrom, uzima njeno tijelo i odleti u daljinu. Izgleda da niti jedan novi vladar više nikada neće sjediti na željeznom prijestolju.

Preostali moćnici će na kraju donijeti demokratsku odluku o tome tko će voditi kraljevstva, te u iznenađujućem izboru, biraju Brana da zauzme prijestolje kao sljedeći kralj.

Prije toga su odlučili da niko nema pravo na prijestolje samo zahvaljujući krvnim srodstvom i da izbor vladara mora biti odluka o kojoj će se složiti većina.

Sansa proglašava Sjever svojom vlastitom domenom i postaje kraljica na sjeveru. Arya kreće “zapadno od Westerosa” na ono što se čini da je njezin vlastiti brod, ukrašen Starkovim znakom vukova.

Jon Snow, kao poznati Daenerysin ubojica, prisiljen je ponovno postati član Noćne straže. Zadnje što ga vidimo, on kreće dalje od Zida s Wildlingsom. Također ga vidimo kako se ponovno sjedinjuje s Duhom, njegovim vukom.

Fanovi očekivali drugačiji kraj

Najviše reakcija javnosti izazvala je scena u kojoj majka zmajeva Daenerys Targaryen umire. Fanovi popularne serije tvrde da to nije kraj kakav zaslužuju.

Serija “Game of Thrones” je televizijska interpretacija popularne knjige “Pjesma leda i vatre” američkog pisca Georgea R. R. Martina. Zahvaljujući odličnom scenariju, režiji i glumačkoj postavi, “Game of Thrones” ili “Igra prijestolja” već osam godina predstavlja ikonu zlatnog doba TV drame.

Osma i posljednja sezona naišla je na polarizirane kritike i mnogi je smatraju vjerovatno i najlošijom izvedbom priče o zamišljenom srednjovjekovnom svijetu, zemlji Westeros, njenih sedam kraljevstava i jednom tronu namijenjenom najmoćnijem vladaru.

Stoga je u proteklih nekoliko dana preko milion fanova potpisalo peticiju da se ponovo snimi 8. sezona popularne serije.

(Global CIR)

Komentiraj