GOOGLE POJASNIO: Samo budući korisnici Huaweija neće imati pristup aplikacijama

Alphabet Inc’s Google, krovna Googleova firma, odlučila je prekinuti suradnju s Huaweijem, javio je sinoć Reuters pozivajući se na dobro upućeni izvor.

Huawei će tako izgubiti pristup za nadograđivanje (apdejtanje) telefona koji imaju Android. Također, izgubit će pristup Google Play Storeu, Gmailu te drugim brojnim aplikacijama.

“Huawei će moći koristiti samo javno dostupne verzije Androida i neće imati pristup Googleovim servisima i aplikacijama”, rekao je izvor za Reuters, a objavljeno je i kako se detalji još uvijek dogovaraju u Googleu.

Tako je danas objavljena informacija vezana za postojeće korisnike Huaweijevih Androida.

Google: Postojeći korisnici će i dalje moći koristiti i ažurirati aplikacije

Reuters danas javlja kako je glasnogovornik Googlea objavio kako će trenutni korisnici Huaweijevih pametnih telefona s Google aplikacijama moći i dalje koristiti te aplikacije, kao i skidati nova ažuriranja za te aplikacije.

“Razmatramo implikacije ove odluke”, dodao je glasnogovornik.

“Za korisnike naših usluga, Google Play i zaštite iz Google Play Protecta te usluge će i dalje funkcionirati na Huaweijevim uređajima”, rekao je glasnogovornika bez otkrivanja detalja.

Ovaj prekid suradnje bi mogao značajno naštetiti poslovanju Huaweija koji će izgubiti pristup ažuriranjima.

Buduće verzije Huaweijevih pametnih telefona koje će biti Androidi će također izgubiti pristup servisima poput Google Play Storea, Gmaila i YouTubeovih aplikacija.

“Huawei će moći koristiti samo javno dostupne verzije Androida i neće imati pristup Googleovim servisima i aplikacijama”, rekao je izvor za Reuters. Iz Huaweija zasad nisu imali komentara.

Iz Androida su također na Twitteru potvrdili da će usluge Google Playa i Google Play Protecta ostati funkcionalne za sve postojeće korisnike.

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj