POBIJEDILI KANDIDATI SRPSKE LISTE: Održani izbori za predsjednike četiri opštine na sjeveru Kosova

Kandidati Srpske liste ubjedljivo su pobijedili na vanrednim izborima za predsjednike četiri opštine na sjeveru Kosova, pokazuju preliminarni rezultati koalicije nevladinih organizacija “Demokratija na djelu” (DnD), na osnovu 85 posto prebrojanih glasačkih mjesta.

Preliminarni rezultati DnD-a sa 85 posto izbrojanih glasačkih mjesta pokazuju da je u Sjevernoj Mitrovici pobijedio Goran Rakić iz Srpske liste sa osvojenih 95,2 posto glasova. Kandidatkinja Demokratske partije Kosova (PDK) Gonxhe Caushi osvojila je 3,1 posto, a kandidat Pokreta “Samoopredjeljenje” Erden Atiq 1,6 posto glasova birača. 

U Zubinom Potoku pobijedio je Srđan Vulović, kandidat Srpske liste, sa osvojenih 94,1 posto glasova. Hysen Mehmeti iz Demokratske partije dobio je 3,1 posto, a Liridona Kahrimani iz Pokreta “Samoopredjeljenje” 2,8 posto glasova. 

U Leposaviću je pobjednik Zoran Todić iz Srpske liste sa 96,4 posto glasova, drugi je Shaqir Hetemi (2,1 posto) iz PDK-a, a treći Fisnik Veseli (1,5 posto) iz Pokreta “Samoopredjeljenje”. 

U Zvečanu je pobijedio Vučina Janković iz Srpske liste sa 96,4 posto glasova. Avdi Peci iz Pokreta “Samoopredjeljenje” je dobio 2,2 posto, a Ilir Peci iz PDK-a 1,4 posto glasova. 

Rakić, Todić i Janković su bili gradonačelnici opština Sjeverna Mitrovica, Leposavić i Zubin Potok i nakon lokalnih izbora oktobra 2017. godine. Njih trojica su, zajedno sa Stevanom Vulovićem, gradonačelnikom Zubinog Potoka, podnijeli ostavke 27. novembra prošle godine, nakon što je Vlada Kosova uvela takse od 100 posto na uvoz robe iz Srbije i BiH. Njihove ostavke su i bile razlog raspisivanja danas održanih vanrednih izbora na sjeveru Kosova. 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj