TRAMP UOČI ODLASKA U JAPAN: Žao mi je Therese May, na Bliski istok šaljemo 1.500 vojnika!

Američki predsjednik Donald Tramp je rekao da mu je žao zbog britanske premijerke Therese May, koja je u petak objavila da podnosi ostavku.

“Žao mi je zbog Therese May, jako je cijenim”, rekao je Tramp prije leta u Japan.

 “Naporno je radila, čvrsta je”, dodao je Tramp.

Posljednjih mjeseci američki predsjednik nište štedio May kritika, dok je britanska čelnica pokušavala uspostaviti dobre odnose s njim.

Theresa May je precizirala da će podnijeti ostavku na dužnost šefice Konzervativne stranke i šefice vlade 7. lipnja i rekla da “duboko žali što nije uspjela pokrenuti Brexit”.

Ona će biti u Downinig Streetu tijekom državnog posjeta Londonu predsjednika Trampa koji će posjetiti Europu početkom lipnja prigodom 75. obljetnice iskrcavanja u Normandiji.

Zbog predostrožnosti

Izjavio je i  da će na Bliski istok, uglavnom kao mjeru predostrožnosti zbog povišenih napetosti oko Irana, poslati 1500 vojnika.

“Želimo imati neku zaštitu na Bliskom istoku. Namjeravamo poslati relativno mali broj vojnika, uglavnom u cilju zaštite”, kazao je Tramp uoči puta u Japan.

Dva su izvora za Reuters kazala da će taj kontinent učvrstiti obrambenu sposobnost američkih snaga u regiji. Među njih 1500 su i inženjeri, dodaje isti izvor.

Početkom mjeseca SAD je u toj regiji razmjestio udarnu skupinu nosača zrakoplova, bombardere i projektile Patriot kao odgovor na mogući napad Irana.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj