MNOGI IM ZAVIDE NA USPJEHU I SLAVI, ALI POSTOJI I DRUGA STRANA MEDALJE! Priče o devet holivudskih zvijezda koje su prošle istinske tragedije!

Neki ljudi zavide slavnim ličnostima, njihovom uspjehu, novcu i ljepoti. Ali ako bi saznali kroz šta su morali da prođu prije nego što su postali poznati, vjerovatno bi zavist nestala. Sigurni smo da niko ne bi želio biti u cipelama Charlize Theron, čija je majka pred njenim očima ubila muža tiranina. I niko ne bi volio da bude Oprah Winfrey, koju su zlostavljali njeni rođaci i ujak.

Bright Side je istražio biografije slavnih i otkrio da su životi nekih od njih zapravo poput scenarija za istinsku dramu.

Charlize Theron

43-godišnja Charlize Theron je jedna od najpoznatijih i najljepših glumica u Hollywoodu Dobitnica je Oscara, Zlatnog globusa i drugih nagrada. Ali ako je samo pogledate, nikada ne biste pogodili kroz šta je morala da prođe dok je bila mlada. Njen otac je bio alkoholičar i često je tukao majku. A kada je buduća filmska zvijezda imala 15 godina, tokom jedne od njihovih svađa, otac je počeo pucati iz pištolja u zrak, prijeteći svojoj ženi i samoj Charlize. Strpljenje njene majke je došlo do kraja, pa je uzela svoj pištolj i ustrijelila muža. Ono što je uradila smatralo se samoodbranom tako da optužnica nije podignuta.

U dobi od 15 godina, Theron je također pobijedila na takmičenju za modele, osiguravši jednogodišnji ugovor s agencijom koja joj je omogućila putovanje širom Evrope. Kasnije je upisala Koledž koreografije jer je htjela postati balerina. Ali sa 19 godina, povreda koljena je zaustavila njenu karijeru. Nakon toga je otišla u Los Angeles gdje nije poznavala nikoga, živjela je nekoliko mjeseci u jeftinom hotelu i gotovo umirala od gladi jer nije imala novca.

1995., Theron je otišla u banku kako bi unovčila ček od 500 dolara koji joj je majka poslala. Kada je bankovni blagajnik odbio, Theron je započela tako veliki skandal da je u tom trenutku već mogla dobiti Oskara. Njena nagrada je bila na putu, kada ju je primjetio producent John Crosby. Uspio je prepoznati njen talenat, pomogao joj da uđe u školu glume, a tri godine kasnije glumila je u filmu koji ju je učinio svjetski poznatom (Đavolji advokat sa Keanu Reevesom i Al Pacinom).

Rose McGowan

Buduća zvijezda ‘Čarobnica’ rođena je u Firenci u obitelji Amerikanaca, Daniela i Terry. Njen otac Daniel je bio upravnik talijanskog odjela sekte pod nazivom ‘Djeca Božija’. On, njegova žena i njihova djeca bili su članovi. Sekta je branila bilo kakav kontakt sa vanjskim svijetom, nije bilo novina, televizije, a članovi su trebali da ostanu u mračnim sobama. Najgore je bilo to što je sekta ohrabrivala haotične seksualne odnose među članovima. Kada je David Berg, čovjek koji je organizirao sektu, želio uključiti djecu u to, Rosein otac je shvatio da je vrijeme za bijeg. Tako se devetogodišnja djevojčica pojavila u Americi sa svojom porodicom.

U SAD-u su se Roseini roditelji razveli i Rose je ostala sa svojom majkom. Jednom je jedan od njenih ljubavnika odlučio da se oslobodi 14-godišnje djevojčice, ubjeđujući njenu majku da joj je kćer narkomanka. Rose je poslana na kliniku iz koje je uspjela pobjeći i biti s bakom.

Sa 16 godina, McGowan je napustila svoju baku i počela da živi sa svojim dečkom. Tada je radila kao konobarica, službenica i blagajnica. A kada je njen dečko umro, Rose je postala beskućnica, ponekad spavajući na ulici.

Uprkos svim svojim tragedijama, sa 17 godina, Rose je upisala umjetničku školu u Seattleu i nakon toga započela uspješnu filmsku karijeru.

Ali 2007. godine glumica je doživjela još jednu tragediju. Rose je doživjela užasnu automobilsku nesreću, a staklo sa vjetrobrana ozlijedilo joj je oči i lice. Hirurzi su uspjeli da joj vrate vid, kao I lice, ali sada ne izgleda baš kao nekada.

Jim Carrey

Danas je ovaj kanadsko-američki glumac jedan od najplaćenijih komičara u SAD-u. Ali Jimova mladost nije bila tako jednostavna. Kada je još bio u školi, njegova porodica je upala u velike finansijske probleme. Kada je njegov otac Percy napustio posao i započeo novi u fabrici koja je proizvodila točkove, čitava porodica je morala tamo da radi. Jim, njegov brat, i njegove sestre su čistili i prali podove i toalete. U to vrijeme, budući komičar je postao vrlo stidljivo dijete.

A kada su njegovi roditelji odlučili da napuste taj posao, svi su morali da žive u kamp prikolici.  Tako je bilo sve dok njegov otac nije našao novi posao, zbog čega su se preselili u Burlington gdje su živjeli osam godina.

U isto vrijeme, vjerovalo se da je Jimovoj majki dijagnosticiran psihološki poremećaj, oblik neuroze – imala je hipohondriju (zamišljala je da ima bolesti koje nije imala).

Kada je Carrey imao 15 godina, otac ga je odveo u klub komedije Yuk Yuk u Torontu. Ali je njegova prva predstava bila tako veliki neuspjeh da je publika bila bijesna. Sljedeći pokušaj da pokaže svoj talenat napravio je dvije godine kasnije. Bilo je to vrijeme kada je Jim postao uspješan – počeo je raditi stand-up emisije i tako krenuo putem glumačke karijere na televiziji I u kinima.

Demi Moore

Otac zvijezde filma ‘Duh’ napustio je njenu majku prije nego što se ona rodila. Kada je Moore imala samo tri mjeseca, majka se udala za Dan Guynesa, prodavača novinskih reklama koji je često mijenjao poslove i novac gubio u kockanju. Kao rezultat toga, porodica je morala mnogo da se seli. Da bi stvari bile gore, majka i očuh su bili alkoholičari.

Štaviše, buduća filmska zvijezda nosila je protezu kao dijete, bila je razroka te je morala nositi vrlo velike naočale, a samim tim trpiti i stalno maltretiranjem kolega iz razreda. Srećom, njena majka je uspjela uštedjeti dovoljno novca za operaciju i na neki način riješiti taj problem.

Nakon rođenja njenog brata, život joj je postao nepodnošljiv i često je bježala od kuće. Kada je imala 15 godina, majka se razvela, a dvije godine kasnije, njen očuh je izvršio samoubistvo. U dobi od 16 godina, Demi je zauvijek napustila dom i sa 17 godina se zaljubila u popularnog rock muzičara po imenu Freddy Moore. Freddy je napustio svoju ženu i dvoje djece i oženio se Demi. On je bio taj koji joj je omogućio da postane filmska zvijezda.

Inače, njena majka se do kraja života borila protiv ovisnosti o alkoholu, a nekoliko puta je uhapšena zbog vožnje u pijanom stanju. I to se desilo kada je Moore već bio poznata glumica. S vremenom je njena majka oboljela od raka od čega je usljed nekoliko mjeseci i preminula.

Michael Douglas

74-godišnji američki glumac i producent Michael Douglas također je prošao dosta toga u svom životu – kako fizički tako i moralno. Godine 1980. glumac je na skijanju doživio nesreću. Dugotrajno liječenje uzrokovalo je trogodišnji prekid karijere.

2003. i 2004. Douglas i njegova supruga Catherine Zeta-Jones bili su progonjeni od strane Dawnette Knight. Bila je zaljubljena u glumca, a Catherine je slala prijeteća pisma. Tokom suđenja, Catherine je izjavila da je bila toliko šokirana sadržajem pisama da je skoro imala mentalni slom.

Sud u New Yorku je 2010. osudio glumčevog sina iz prvog braka, Camerona Douglasa, na pet godina zatvora zbog prodaje droge.

Iste godine, glumcu je dijagnosticiran rak grla. Mislio je da je bolest uzrokovana stresom, alkoholizmom i pušenjem. Na sreću, Michael je uspio da se izliječi za manje od godinu dana.

Godine 2013. glumac je rekao da će se razvesti od Catherine Zeta-Jones s kojom je proveo više od 13 godina. Razlog njegove odluke je bio da je imao ozbiljnu depresiju uzrokovanu Katarininom bolešću. Naime, Catherine je tokom 2011. godine, liječena od bipolarnog poremećaja. Međutim, na kraju te godine, glumci su se pomirili i nastavili život zajedno.

Oprah Winfrey

Američka TV voditeljica, glumica, producentica i javna ličnost Oprah Winfrey mnogo je puta proglašena jednom od najutjecajnijih slavnih na planeti. Ona je takođe prva crnkinja koja je postala milijarderkom. Ali Oprino djetinjstvo izgleda kao strašni triler. Njena majka je bila kućna pomoćnica i nije imala vremena odgajati svoju kćer. Zato je Winfrey prvih šest godina provela sa svojom bakom. Kasnije ju je majka vratila i preselili su u stari geto u Milwaukeeju.

Kada je Oprah imala 9 godina, zlostavljali su je njeni rođaci, njen ujak i njegov prijatelj.

Sa 14 godina je pobjegla od kuće jer je imala problema sa majkom. Zatim je ostala trudna, te prerano rodila bebu koja nije preživjela. Nakon toga, njena majka je poslala Oprah da živi sa ocem. Bio je spreman da plati njeno obrazovanje, tako da je sa 17 godina već pobijedila na takmičenju u elokvenciji i postala studenticom na državnom univerzitetu u Tennesseeju, gdje je studirala komunikacije. Iste godine je postala reporter CBS-a, započevši tako karijeru najpoznatijeg TV voditelja.

Woody Harrelson

Woody je rođen u siromašnoj porodici, a živjeli su od plate majke koja je radila kao sekretarica. Kada je budućem glumcu bilo samo tri godine, njegovi roditelji su se razveli. Četiri godine kasnije, njegov otac Charles je osuđen na zatvorsku kaznu zbog ubistva. Kada je izašao iz zatvora, Charles je ponovo počeo sa ilegalnim radnjama poput dilanja droge . 1979. godine, kada je Woody već imao 18 godina, njegov otac je ponovo osuđen, ovaj put na doživotni zatvor I zo zbog ubistva okružnog suca.

U početku glumac nije imao nikakvog kontakta sa svojim ocem, ali ga je godinama kasnije posjetio u zatvoru. Charles Harrelson je 2007. pronađen mrtav u svojoj ćeliji, a kako je naknadno objavljeno smrt nije nastupila nasilnim putem.

Jack Nicholson

Djetinjstvo i mladost jednog od najvećih glumaca u historiji filma bili su prilično obični, bio je jako zainteresiran za Jazz Fusion i jukeboxove. Dok je bio mlad, radio je u studiju MGM. Tamo ga je primijetio producent Joe Pasternak koji ga je natjerao da postane glumac.

Do 1974, Nicholson je imao 37 godina i bio je prilično poznat glumac. To je bila godina kada je Jack saznao za tajnu koja ga je potpuno šokirala. Novinar Time magazina je uspio doći do informacija koje su od njega svi krili. Upravo je on bio taj koji je glumcu rekao istinu: njegova ‘starija sestra’ June je zapravo bila njegova majka. To je nešto kasnije potvrdila i njegova druga sestra Lorraine.

Ali ona, baš kao i svi ostali članovi njegove porodice, nije imala pojma ko je glumčev otac.

Stvar je bila u tome što je June dobila Jacka kada je imala samo 16 godina. A da bi izbjegli sramotu i dali djevojci priliku da izgradi karijeru, njeni roditelji su odlučili da dječaka odgajaju kao svoje dijete. Dakle, ljudi koji su Nicholsonu 37 godina predstavljali roditelje su zapravo bili njegova baka i deda.

Marilyn Monroe

Seks simbol iz 1950-ih imala je i teško djetinjstvo i težak život. Nije potpuno poznato ko je bio glumičin otac jer se njena majka Gladys rastala sa svojim mužem Martinom Mortensenom prije nego što je ostala trudna sa budućom filmskom zvijezdom.

Budući da Gladys nije mogla posvetiti dovoljno pažnje svojoj kćeri, Norma Jean (pravo ime zvijezde) provela je prvih sedam godina u obitelji skrbnika gdje su odrasla i druga usvojena djeca. U ljeto 1993. Gladys je kupila malu kuću u Hollywoodu i vratila svoju kćer. Ali nekoliko mjeseci kasnije, njena majka je počela da pokazuje simptome psihološkog poremećaja nakon čega joj je dijagnostificirana paranoidna šizofrenija. Gladys je smještena u državnu bolnicu gdje je ostatak života provela bez ikakvog kontakta sa kćerkom. Tako je Norma narednih nekoliko godina provela živeći sa različitim porodicama.

Sa samo 16 godina, Norma Jean se udala za James Daughertya kako bi mogla napustiti svoju hraniteljsku porodicu i započeti svoj novi život. Godinu dana kasnije, našla je posao u tvornici aviona. Dvije godine kasnije, upoznala je vojnog fotografa Davida Conovera koji ju je zamolio da pozira za fotografije. Pristala je, ostavila posao u fabrici i počela da radi u agenciji za modele Blue Book u Los Angelesu. To je bio posao koji ju je učinio popularnom. Samo godinu dana kasnije, 1946., potpisala je svoj prvi ugovor sa 20th Century Foxom koji ju je učinio svjetski poznatom.

Ali život Monroeove kao slavne ličnosti još je bio pun tragedija. Imala je mnogo romansi, tri razvoda, dvaput je bila trudna i oba puta je izgubila bebe. Zbog takvog načina života, nije bila u stanju da dobro spava, morala je da provedi noć u veoma tamnim sobama i stalno uzima tablete za spavanje. Februar 1961. provela je u psihijatrijskoj ustanovi u New Yorku. Na kraju, zbog problema u svom ličnom i profesionalnom životu, glumica je 1962. godine izvršila samoubistvo.

(Global CIR/FTV/brightside.me)

Komentiraj