SRBIJA PLANIRA UPAD NA SJEVER KOSOVA, AKO DOĐE DO UGROŽAVANJA PORETKA I STANOVNIŠTVA! Vozila s vojskom i opremom izašla iz kasarne u Kraljevu, MIG nadletio Novi Pazar!

Jedan MIG 29 nadletio je danas Novi Pazar u pravcu Kopnene zone bezbjednosti, a mediji javljaju da su iz vojne kasarne u Kraljevu izašla vozila s ljudstvom i opremom.

Kolona se, najvjerovatnije, kreće u pravcu Raške.

U kasarnu je, kako saznaje Tanjug, neposredno prije kretanja kolone stigao ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je jutros, nakon upada specijalnih jedinica kosovske policije na sjever KiM i hapšenja Srba, kao vrhovni komandant naredio punu borbenu i bojevu gotovost srpskih armijskih jedinica.

“Ukoliko dođe do bilo kakvog ugrožavanja poretka i života ljudi na sjeveru KiM, naša vojska će zaštiti naš narod”, poručio je predsjednik Srbije.

Podsjećamo, rano jutro pripadnici ROSU naoružani dugim cijevima i u oklopnim vozilima upali su na sjever Kosova gdje živi većinski srpsko stanovništvo.

Više osoba je uhapšeno, a dva Srbina u Kosovskoj Mitrovici su povrijeđena, dok se strahuje da je broj povrijeđenih u Zubinom potoku veći. U akciji je uhapšen jedan Rus, te nekoliko Bošnjaka i Albanaca, javili su mediji.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj