POKOPAN NIKI LAUDA! Vozačkog asa ispratilo nekoliko hiljada ljudi, na ispraćaj došli Schwarzenegger, Lewis Hamilton, Alain Prost, Hermann Maier…

Nakon ispraćaja trostrukog svjetskog prvaka Formule 1 Nikija Laude u bečkoj katedrali sv. Stjepana, gdje se došlo pokloniti nekoliko tisuća ljudi uključujući brojne fanove, prijatelje i obitelj, austrijski vozački as je u 14 sati pokopan na bečkom groblju Neustifter Friedhof.

Vidno potresena Laudina udovica Birgit Wetzinger još je u katedrali položila kacigu na lijes legende automoto sporta.

Ovo je bilo prvi put da je tijelo neke sportske zvijezde počivalo u katedrali. Čast je to koja je prije toga pripadala istaknutim osobama poput bečkoga nadbiskupa kardinala Franza Koeniga i bivšega prijestolonasljednika Austro-Ugarske Otta von Habsburga.

Niki Lauda je preminuo 20. svibnja u dobi od 70 godina nakon duge bolesti, a na današnjem ispraćaju pojavila su se brojna poznata lica iz svijeta motorsporta, sporta, politike i biznisa uključujući i austrijskog predsjednika Alexandera van der Bellena, gradonačelnika Beča Michaela Ludwiga, prijatelja, glumca i bivšeg guvernera Kalifornije Arnolda Schwarzeneggera, sportskih kolega i prijatelja austrijskih skijaša Karla SchranzaFranza KlammeraHermanna Maiera, kolega vozača poput Jackiea StewartaJackyja IckxaAlaina Prosta i brojnih drugih, kao i kompletno vodstvo Formule 1 i ostalih organizacija vezanih uz motosport.

Nakon ispraćaja, u tihoj povorci koja je hodala iza lijesa Prvaka, neki od kolega i prijatelja pokojnog Laude nisu mogli supregnuti suze, poput Arnolda Schwarzeneggera, a ništa manje žalossni nisu bili Gerhard Berger i Lewis Hamilton koji su međusobno se tješeći zagrljeni izašli iz katedrale Svetog Stjepana.

(Global CIR/Jutarnji/Agencije)

Komentiraj