DAO ISKAZ: Milan Tegeltija saslušan u Tužilaštvu BiH zbog afere “Potkivanje”

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milan Tegeltija danas je dao iskaz u svojstvu svjedoka u Tužilaštvu BiH u okviru afere “Potkivanje”. Tegeltija je danas izašao sa sjednice VSTV-a, a tek poslije se saznalo da je davao iskaz u obližnjim prostorijama tužilaštva.

Slučaj je formiran zbog posljednje afere navodnog podmićivanja, a u čiji kontekst se dovodi predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija koji je demantovao sve navode u vezi sa ovim slučajem te kazao da određene osobe na ovaj način žele narušiti njegov ugled i kredibilitet.

Na snimku se vidi kako Tegeltija sjedi s inspektorom SIPA-e Markom Pandžom za kojeg se ranije tvrdilo da je uzeo 2.000 KM od biznismena Nermina Aleševića kako bi kod tadašnje glavne tužiteljce Tužilaštva KS Dalide Burzić ubrzao njegov predmet.

Inspektor Pandža je jučer privremeno suspendovan u SIPA-i do okončanja disciplinskog postupka.

S druge strane Ured disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine je zaprimio prijavu sudije Okružnog suda u Banjoj Luci Milana Blagojevića podnesenu protiv predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milana Tegeltije.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj