NOVA FORMULA ZA IZVOZ DEMOKRATIJE! Ministarstvo energetike SAD-a za fosilna goriva upotrebljava izraze kao što su “molekule slobode” i “plin slobode”

Po novom, Ministarstvo energetike Sjedinjenih Američkih Država za fosilna goriva upotrebljava izraze kao što su “molekule slobode” i “plin slobode”.

Naime, piše Independent, inače neprimjetna izjava za tisak koju je u utorak poslao odjel, otkrila je pokušaj preimenovanja u priopćenju dvojice Trampovih dužnosnika.

U izjavama koje se odnose na “unaprijed preuzete obveze za poslove, gospodarski rast, čistu energiju”, Mark W. Menezes, američki tajnik za energiju, i Steven Winberg, pomoćnik tajnika za fosilnu energiju, uveli su novi rječnik.

Urnebesne izjave

“Povećanje izvoznog kapaciteta iz projekta Freeport LNG ključno je za širenje plina slobode diljem pružajući američkim saveznicima raznolik i pristupačan izvor čiste energije. Nadalje, više izvoza američkog LNG-a u svijet znači više radnih mjesta u SAD-u i više domaćeg gospodarskog rasta i čišćeg zraka ovdje kod kuće i širom svijeta”, tvrdi Menezes u priopćenju.

U međuvremenu, u izjavi Winberga stoji: “Dok su Sjedinjene Američke Države u još jednoj godini ostvarile rekordnu proizvodnju prirodnog plina, zadovoljan sam što Ministarstvo energetike radi sve što može kako bi promoviralo učinkovit regulatorni sustav koji omogućuje da se molekule američke slobode izvezu u svijet.”

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj