(VIDEO) KAMERA S OBLIŽNJEG HOTELA SNIMILA TRENUTAK STRAVE U BUDIMPEŠTI Pogledajte kako su se sudarili brodovi na Dunavu!

Nakon tragedije koja se sinoć dogodila u Budimpešti, kad je u prevrtanju turističkog broda najmanje sedam osoba poginulo, a 21 je osoba nestala, mađarski su mediji objavili i snimku na kojoj se vidi trenutak nesreće na Dunavu.

A rescue boat is seen on the Danube river after a tourist boat capsized in Budapest, Hungary, May 29, 2019. REUTERS/Bernadett Szabo

Sve je snimila nadzorna kamera s obližnjeg hotela. Nesreća se dogodila sinoć oko 22 sata, nakon što su obilne kiše dovele do jakih struja u Dunavu, a brod je potonuo u blizini zgrade mađarskog parlamenta.

Za sada je sedam osoba spašeno te prebačeno u obližnje bolnice sa simptomima pothlađenja, ali u stabilnom stanju.

Nacionalna novinska agencija MTI navodi kako je brod prevozio 33 turista (30 turista i tri turistička vodiča) iz Južne Koreje te da su na brodu uz njih bila i dva člana posade. Među nestalima je najmanje jedno dijete.

Nakon nekoliko sati pretraživanja, hitne službe su otkrile olupinu broda Sirena na koritu rijeke u blizini gradskog mosta Margaret. Spasilački timovi upozoravaju da, što više vremena prolazi, snažne riječne struje će ići sve više nizvodno, što smanjuje šanse za pronalazak preživjelih. Na Dunavu južno od Budimpešte je zaustavljen sav brodski promet.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj