NOVI DETALJI O POKOLJU U GRADSKOM POGLAVARSTVU VIRGINIA BEACHA: Policija pokušava otkriti motiv strašnog zločina u kojem je ubijeno 12 službenika

Stanovnici američkog grada Virginije Beacha okupili su se u subotu u tuzi kako bi odali počast dvanaest gradskih službenika koje je dan ranije ubio njihov kolega, dok policija pokušava otkriti motiv pokolja.

Lica dvanaest žrtava su jedno po jedno projicirana na zaslonu s kratkim biografskim podacima na potresnoj konferenciji za novinare u subotu ujutro.

Sedmorica muškaraca i pet žena u petak je hitcima iz vatrenog oružja pokosio njihov kolega u Virginiji Beachu, ljetovalištu s 450.000 stanovnika južno od Washingtona, gdje je i velika američka pomorska baza.

“Iza sebe ostavljaju prazninu koju ništa neće moći ispuniti”, rekao je gradski čelnik Dave Hansen dodajući da su četiri osobe u bolnici u teškom stanju.

Predsjednik Donald Trump je na Twitteru izrazio sućut obiteljima žrtava.

“Savezna vlada je tu kako bi odgovorila na sve potrebe. Neka Bog blagoslovi obitelji i sve ostale!”

Vlasti su u subotu identificirale napadača. Iz poštovanja prema žrtvama njegovo su ime spomenule samo jednom: DeWayne Craddock, gradski službenik u četrdesetima koji već 15 godina radi u gradskom uredu za komunalne poslove. Mjesni tisak piše da je nekoć radio u američkoj vojsci.

Bilo je oko 16.00 sati u petak (22.00 sata po srednjoeuropskom vremenu) kada je upao u zgradu teško naoružan i počeo nasumce pucati po svima koje je susretao na katovima.

Slikovni rezultat za virginia beach massacre

Uslijedila je “duga i žestoka pucnjava” s policijom koja je za nekoliko minuta stigla na mjesto događaja, rekao je policijski načelnik Virginia Beacha James Cervera.

Policajac koji je u pucnjavi pogođen preživio je zahvaljujući neprobojnom prsluku.

“Na mjestu događaja pronašli smo oružje”, istaknuo je Cervera u subotu ujutro, ne otkrivajući koje. U njegovu domu je također pronađeno oružje.

Mrežna stranica Gun Violence Archive navodi da je ovo 150. oružani napad u Sjedinjenim Državama od početka godine – u 151 dan – u kojemu su stradale četiri i više osoba.

Svaka pucnjava u kojoj ginu ljudi potiče raspravu o boljoj kontroli vatrenog oružja u SAD-u, ali ona nerijetko ne daje rezultata.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj