SRBIJANSKI LIST TVRDI: ‘Milošević 1991. minirao nuklearku Krško, nacrti su kod Rusa’

Slobodan Milošević je u naletu bijesa 1991. godine navodno naredio miniranje nuklearne elektrane Krško, a nacrt tog plana završio je u Moskvi, tvrdi srbijanski Kurir. Ove informacije, naravno, nisu službeno potvrđene.

No, agenti CIA-e, MI6 i BND-a navodno još uvijek pokušavaju doći do opasnog dokumenta. Izvor blizak Kuriru, koji surađuje i s Wikileaksom, rekao je da je Milošević 1991. zbog obaranja vojnog helikoptera u Sloveniji bez razmišljanja naredio miniranje Krškog.

Nesagledive posljedice

“Stručni operativci upozorili su Miloševića i predočili mu da bi posljedice od udara kod isticanja radijacije mogle biti ‘nuklearna bomba’ s nesagledivim posljedicama u Europi. Nakon toga je on ipak stopirao ovu akciju i naredio povlačenje specijalnih jedinica koje su minirale područje u Sloveniji. Operativci su prilikom povlačenja samoinicijativno u znak upozorenja ‘digli u zrak’ dalekovod u okolini nuklearke Krško, kaže neimenovani Kurirov izvor.

Milošević je tada predao nacrt svome bratu Borislavu, koji je od 1998. bio veleposlanik u Rusiji. Miloševići su uvijek bili bliski Moskvi, pa se taj plan sada nalazi na “tajnom mjestu”, piše Kurir, u rukama čovjeka u 60-tim godinama života koji je pripadnik Nacionalne garde znan pod nadimkom “Putinov lav”.

“Bez plana miniranja nitko ne može demontirati ovo područje. Obavještajci mnogih službi pokušavaju na sve moguće načine doći do tog plana, jer i dalje postoji realna opasnost da se plan aktivira i ubije milijun ljudi”, tvrdi Kurirov izvor.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj