HETEROSEKSUALCI TVRDE DA SU POTLAČENI! Sprema se prva “strejt parada” na svijetu, maskota Bred Pit!

Amerikanci će u augustu dobiti prvu paradu heteroseksualaca, “jer su potlačeni”. I to u Bostonu, poznatom kao jednom od najbezbjednijih mjesta za LGBTQ populaciju.

Događaj proslave heteroseksualnosti dogodit će se u jednom od najtolerantnijih američkih gradova prema LGBT populaciji. Za cilj ima da ismije politiku identiteta ljevice, istakao je organizator Mark Sahadi na Facebooku.

“Za njih se sve vrti oko identiteta, i da li je neko žrtva ili tlačitelj. Ukoliko imate status žrtve, onda imate pravo da slavite sebe i očekujete da se oni na tlačiteljskoj strani priklone vašim osjećanjima”, naveo je Sahadi.

Pripremljena je i zastava, a glumac Bred Pit imenovan je za maskotu.

Iako su naišli na nekoliko prepreka, organizator parade Mark Sahadi najavio je na Facebooku da je nakon podnošenja žalbe zbog diskriminacije, grad Boston “shvatio da će izgubiti parnice” i dao je dozvolu za održavanje parade.

“Imat ćemo zatvorenu ulicu za nas. Ovo je naša šansa da imamo patriotsku paradu u Bostonu dok slavimo paradu heteroseksualaca”, napisao je Sahadi.

Parada heteroseksualaca u Bostonu planirana je za 31. august ove godine. Ovim događajem, poručuju organizatori, slavit će se heteroseksualnost, ljubav prema suprotnom polu.

“Želimo toleranciju i želimo toleranciju za sve, ne samo za gej populaciju”, rekao je Džon Ugo, jedan od organizatora, za Vašington post.

Kako LGBT akronim raste i kako su proteklih godina dodata slova “I” i “Q” za interseksualne i kvir (queer) osobe, organizatori bostonske parade žele da dodaju i slovo “S” za strejt, odnosno heteroseksualne osobe, dodaje Ugo.

On je najavio i da će glavni govornik biti veoma poznati homoseksuani konzervativac. Boston je dugo bio utočište LGMBQ zajednice. U Bostonu je sklopljen i prvi istopolni brak u SAD-u.

(Global CIR/WP/Agencije)

Komentiraj